Eğitim

12.Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı (GIJC21) Sydney’de Yapılacak

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Ağı ve Judith Neilson Gazetecilik ve Fikirler Enstitüsü, Kasım 2021’de Avustralya’nın Sidney kentinde düzenlenen 12. Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

İki yılda bir düzenlenen Küresel Konferans, araştırmacı gazeteciliğin uluslararası seminer etkinliğidir. GIJC21; 3-7 Kasım 2021’de Sidney merkezindeki Uluslararası Kongre Merkezi’nde yapılması planlanıyor.

2003 yılında kurulan Global Araştırmacı Gazetecilik Ağı, 77 ülkede 184 kar amacı gütmeyen kuruluştan oluşuyor ve dünya çapında gazeteciliği güçlendirmek ve genişletmek için faaliyet yürütmektedir.  Sydney merkezli Judith Neilson Institute, 2018 yılında Avustralya’da ve dünyada kaliteli gazeteciliği desteklemek için  kuruldu.

GIJC21, Asya Pasifik etkinliği olarak geliştirilecek. Küresel Konferans ilk kez dünya nüfusunun yüzde 60’ına ev sahipliği yapan Asya Pasifik bölgesinde gerçekleştirilecek.

GIJN yönetim kurulu başkanı Brant Houston, “Bu belirsiz zamanlarda Judith Neilson Enstitüsü’nün desteğini çok takdir ediyoruz” dedi. “Bu, GIJN’e bölgedeki ilk küresel konferansını gerçekleştirme fırsatı sunuyor.”

JNI İcra Direktörü Mark Ryan, GIJC21’in Avustralya ve Asya Pasifik’ten gazetecilere dünyanın en iyi gazetecilerinden teknik ve beceri öğrenmeleri için eşsiz bir fırsat olacağını söyledi.

“Ayrıca Avustralya ve Asya Pasifik’ten gazetecilerin çalışmalarını sergileyecek ve derslerini ve deneyimlerini küresel gazetecilik topluluğuyla paylaşacak” dedi.

GIJC’ler, en son araştırmacı teknikler, veri analizi, çevrimiçi araştırma, sınır ötesi iş birliği ve daha birçok alandaki en iyi gazeteciler tarafından pratik paneller ve çalıştaylar içeren devasa eğitimleri kapsayan etkinlikleridir. Konferanslar bugüne kadar 8.000’den fazla gazeteciyi eğitti. Son konferans olan GIJC19, Eylül 2019’da Almanya’nın Hamburg kentinde yapıldı ve 131 ülkeden 1.750 kişi katıldı.

Gelecek yılki konferansta yine gelişmekte olan ve geçiş yapan ülkelerden gazetecilerin eğitim almasını sağlayan sağlam bir burs programı yer alacak.

Kayıt ve program hakkında en son bilgiler için (@gijn ve @JN_Institute) takip edebilirsiniz ayrıca  GIJN Bültenine abone olabilirsiniz.

Bir GIJC21 bağışçısı veya sponsoru olmak isterseniz hello@gijn.org adresine yazabilirsiniz.

Kaynak: https://gijn.org/2020/06/23/sydney-selected-as-site-of-2021-global-investigative-journalism-conference/?mc_cid=895bb5eed7&mc_eid=2fec7d02f9

verigazeteciligi.com da 2017’den beridir GIJN’in üyesidir. 

Veri Gazeteciliği Türkiye, GIJN’e Katıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*