GenelVeri Gazeteciliği

15 Mayıs|3H Hareketi’ne, “Açık Veri Dünyayı Nasıl Değiştiriyor?” Başlıklı Seminer Verilecek

Türkiye’nin tek liberal gençlik hareketi  hürriyet, hukuk ve hoşgörü başlıklarından oluşan3H Hareketi‘ne 15  Mayıs Cuma günü İstanbul Şişli‘de Dağ Medya ekibi  tarafından “Açık Veri Dünyayı Nasıl Değiştiriyor?” başlıklı seminer verilecek.

62

 Toplantının Konusu: Açık Veri Dünyayı Nasıl Değiştiriyor?

Herhangi bir telif hakkı, patent ya da diğer kontrol mekanizmalarına tabi olmaksızın herkes tarafından ücretsiz ve özgürce kullanılabilen, tekrar kullanılabilen ve dağıtılabilen bilgi olarak tanımlanan açık veri; dünyayı nasıl değiştiriyor?

Hayat kurtaran, istihdam yaratan, şeffaflığı, sivil denetimi güçlendiren ve demokrasiyi besleyen açık veri neden önemli? 97 ülkenin yer aldığı Açık Veri Endeksi‘ndeki 970 veri setinden 106’sının açık olduğu çalışmada Türkiye ne kadar açık?

Türkiye neden Açık Veri Sivil Toplum Ağı‘na ihtiyaç duyuyor, 2011’de Açık Devlet İşbirliği‘ne imza atarak yolsuzlukla mücadele edeceğini taahhüt eden Türkiye’nin devlet kurumlarından, iletişim fakültelerine, sivil toplum kuruluşlarından, medya ayağına kadar neden veri okuryazarlığına önem vermesi gerektiğine dikkat çekilecek.

3H Hareketi Resmi Facebook Sayfası İçin Tıklayınız 

Seminer Öncesi Okunması Önerilen İçerikler:

https://ece581.files.wordpress.com/2013/11/ece581-ac3a7c4b1k-veri-ac3a7c4b1k-devlet.pdf

http://www.verigazeteciligi.com/wp-content/uploads/2014/12/110-119.pdf

http://www.opengovpartnership.org/country/turkey

http://index.okfn.org/place/turkey/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*