Açık VeriAraçDataHaritalamaKaynak

1985’den günümüze dünya genelini kapsayan büyük sel verileri

Colorado Üniversitesi tarafından hazırlanan arşiv 4 bin 500 veriyi ve sel detaylarını içeriyor. Veritabanı ise sistematik olarak güncelleniyor. Haber, devlet kaynakları, uzaktan algılama kaynakları ile oluşturulan arşiv sel olur olmaz sisteme ekleniyor. Tablodaki her giriş ve ilgili detay “etkilenen alan” harita ana hattını yani her biri ayrı bir sel olayını temsil ediyor.

Bununla birlikte, bazı bölgelerde tekrarlanan sel, karmaşık bir olgu ve bu gibi olayların bir araya toplanması ve bölünmesi arasında bir uzlaşmaya ihtiyaç  duyuluyor. Liste küresel bir kapsama sahip. Tropikal fırtınalar sonucu meydana gelen ölümler ve tüm hasar tahminleri yer almakta ancak çok büyük  bir sel felaketi olmuyor ise dahil edilmiyor arşive.

Arşiv 1) çevrim içi html tablo olarak güncel sel felaketleri, 2)Tüm sel felaketleri Excel .xls ve .xml dosya tipinde ve 1985’den günümüze güncelleniyor ;3) GIS (Haritaİnfo formatı)dosyası olarak  (1 2 3 4 5) ve 4) .shp format veri seti (1,2,3,4) olarak yer alıyor. Her bir sel taşkınına yönelik katalog numaraları, ağırlık merkezleri, bölgeden etkilenen anahatlar ve diğer öznitelik bilgilerini sağlıyor ve son olaylar html güncellendiğinde güncellenir, .shp dosyaları MapInfo dosyalarından oluşturulur).

Birçok sel artık uydu ile görüntülenebiliyor  ve Dartmouth Flood Gözlemevinde bireysel su baskınları haritalarına dönüştürüldü. Bu haritaları görüntülemek için belirli bir sel bilgisi için “Ülke” sütunundaki Arşiv .html, .xls veya .xml dosyalarındaki bölümü takip edin. Diğer sellerin çoğunun görüntüsü ve haritası da mevcut ancak bunun yerine güncel veya geçmiş sele yönelik bilgiler Küresel Yüzeysel Su Kaydında yer alıyor.

Detaylı görmek için  (Hızlı Müdahale İstila Haritalarında Ana Dizin):Master Index of Rapid Response Inundation Maps

1985-2002 tarihleri arası selleri İnterkatif olarak görselleştirebilrisiniz  (Interactive Map of the Global Flood Events 1985 -2002. (Eğer harita görünmüyor ise, Flash indirmeniz gerekebilir)

Daha fazla bilgi için :Archive Notes.

Aşağıda: 1985-2010 FloodArchive CBS dosyasındaki coğrafik sel sızıntısı merkezleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*