Açık VeriDataData JournalismData Journalism 2016Veri Gazeteciliği

2016 Yılı Veri Gazeteciliği Çalışmaları Halk Oyuna Açıldı

Global Editörler Ağı (Global Editors Network) bünyesinde 2012 yılından beri  düzenlenen veri gazeteciliği ödülleri bu yıl 16 Haziran’da sahiplerini bulacak. Veri odaklı çalışmaların birbirleriyle yarışacağı 10 ayrı kategori bulunurken, 16 Haziran’da Viyana’da gerçekleştirilecek etkinlikte finalistelere Global Editörler Ağı Jüri Özel Ödülü ve Halkın Seçimi Ödülü verilecek.

14 Nisan’da 471 projenin aday gösterildiği ödüller için 10 Mayıs’ta finalistler açıklanmıştı. 63 finalistin belirlendiği veri gazeteciliği ödülleri ilk olarak 6 jüri tarafından 10 kategoride değerlendirilecek.

Jüri üyeleri
Jüri üyeleri

Halkın Seçimi Ödülü için ise veri gazeteciliği çalışmaları 16 Haziran saat 19:00’a kadar halk oyuna sunulacak. Halkın Seçimi Ödülünü kazanan gazeteciler veya medya kuruluşları 1000 avroluk bir para ödülünü  almaya hak kazanacak. Global Editörler Ağı tarafından halkoyuna sunulan çalışmalara şu adresten oy verebilirsiniz (Halk Oyu). Güzel haberse formu oylayanlardan rastgele seçilecek 1 kişi, GEN Summit 2016 veri gazeteciliği ödüllerini Viyana’da izleme hakkı elde edecek.

Veri gazeteciliği çalışmaları: veri görselleştirme, araştırmacı gazetecilik, haber uygulaması, yılın veri gazeteciliği sitesi, en iyi portfolyo ve veriyi kullanan en iyi son dakika haberi gibi kategorilerde değerlendirilecek. Finalistler arasında Türkiye’den katılan projeler de yer alıyor. Küçük haber odaları için yılın araştırmacı gazetecilik çalışmaları kategorisinde “Kadın Ölümleri Haritası” ile Ceyda Ulukaya ve yılın veri gazeteciliği sitesi kategorisinde ise DağMedya yer alıyor.

Detaylı bilgi için Global Editörler Agı sayfasını ziyaret edebilirsiniz

http://www.globaleditorsnetwork.org/programmes/data-journalism-awards/

Halk oyuna sunulan veri gazeteciliği çalışmaları

https://docs.google.com/forms/d/1wQM2OAWIy-I2MQ0t3OEt6m0gzzUuvkvONNXfjxwbsvQ/viewform?c=0&w=1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*