Açık ErişimAçık VeriAçık Veri YasasıArama TeknikleriAraştırmaDataGörselleştirmeİstatistik

28 Mart’ta 2.Mekansal Zeka Buluşması Düzenleniyor. Konular:”Mekansal Bilgi/Bilişim Endüstrisinde Gelecek ve Açık Verinin Mekansal Bilişim/Bilgi Endüstrisine Yansımaları”

Mekansal Bilişim İnisiyatifi tarafından ikincisi düzenlenen 2.Mekansal Zeka Buluştayı  28 Mart Çarşamba günü saat 18:30-20:30 arası Karaköy’de Mimarlar Odasında yapılacak. Mekansal Bilişim İnisiyatifi’nin amaçlarının aktarılması ile başlayacak buluşmada, Mekansal Bilgi/Bilişim Endüstrisinde Gelecek ve Açık Verinin Mekansal Bilişim/Bilgi Endüstrisine Yansımaları konuları konuşulacak. Konuşmacılar Alim Küçükpehlivan ve Pınar Dağ.

Buluştayın programı ise şöyle: 

• Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. CEO’su Alim Küçükpehlivan ve Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği yönetim kurulu başkanı Pınar Dağ. Alim Küçükpehlivan “Mekansal Bilgi/Bilişim Endüstrisinde Gelecek” konsunda, Pınar Dağ “Açık Verinin Mekansal Bilişim/Bilgi Endüstrisine Yansımaları” konusunda paylaşımlarda bulunacak.

• Serbest bir toplantıdır. Ücretsizdir. Düşünce paylaşımına açıktır.

Etkinliği https://www.meetup.com/Mekansal-Zeka/ adresinden takip edebilir ve herhangi bir sorunuz olursa bana ulaşabilirsiniz.

Mekansal Bilişim İnisiyatifi Hakkında

Türkiye’deki mekansal bilgi sektörünü ilgilendiren konularda katkı vermeye çalışan bir inisiyatiftir. Mekansal Bilişm İnisiyatifi (MBId) teknolojideki hızlı gelişime ve uygulamalardaki hızlı değişime neden olan yapay zeka teknolojisinin mekansal bilgi sektörüne olan etkilerini tartışacak, düşünce alışverişinde bulunacak gönülülük temelli bir kütle ve sinerji oluşturmak istemektedir.

MBId moderatörlüğünde “Mekansal Zeka (Location Intelligence)” başlığı altında endüstri 4.0, robotik, yapay zeka, büyük veri, nesnelerin interneti, sanal gerçeklik, mobil uygulamalar, veri bilimi, makine öğrenmesi, derin öğrenme, akıllı şehirler, sürücüsüz araçlar, İHA, kapalı alan konum belirleme, GIS, LBS, AR/VR/MR vb. ileri teknolojilerin mekansal bilgi endüstrisine olan etkileri ve bu endüstrideki kullanımları üzerine bilgi ve düşünce paylaşımında bulunabilmek, tartışmalar gerçekleştirebilmek ve işbirlikleri oluşturabilmek için buluştaylar düzenlenmektedir.

Mekansal veri/bilgi ile ilgilenen, mekansal teknolojileri kullanan ve yukarıda ifade edilen ileri teknolojilere ilgi gösteren herkes buluştaylara katılabilir ve düşüncelerini bizimle paylaşabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*