DataData JournalismVeri Gazeteciliği

50 Ülkeden 710 Konuşmacı ve 301 Etkinlik ile Uluslararası Gazetecilik Festivali 2018 Yarın İtalya’da Başlıyor

International Journalism Festival 2018 ( Uluslararası Gazetecilik Festivali) yarın İtalya’nın Perugia şehrinde başlıyor. 5 gün süren konferans alanında en önemli medya festivali olma özelliği taşıyor. Bu yıl ise 710 konuşmacı, 301 etkinlik ile 50 ülkeden isimlerle festival önemli oturumlara yine ev sahipliği yapıyor. Festivale katılım ise ücretsiz.

 

The International Unconference|Veri Gazeteciliğinde Zorluklar Tartışma Oturumları 

Veri Gazeteciliği etkinlerinin de olacağı tartışma oturumlarında Global Editors Network’ün daveti ile Pınar Dağ, Eva Constantaras, Duncan Clark, Syed Nazakat olacak. Veri Gazeteciliğinde zorluklar konusu ile  seçilmiş olan  5 konuşmacı ile yine farklı 5 konuşmacı ortak oturumlarda buluşturularak.  Tartışma program akışı ise şöyle:

  • Lukasz Pawlowski, Microsoft ile Duncan Clark: how to improve the way newsrooms do data visualisations konusu üzerinde tartışacak. 
  • Jane Barrett, Reuters ile Syed Nazakat: how data journalists and experts can work better together konusu üzerinde tartışacak.
  • Simon Rogers, Google News Lab ile Pinar Dağ: How to better teach data journalism skills in schools and universities konusu üzerine tartışacak.
  • Terri Walter, Chartbeat ile Eva Constantaras: How to make data journalism happen in marginalised groups around the world  konusu üzerine tartışacak.

Otel ismi, oturumun saati, oturum başlığı ve konuşmacıların yer aldığı festival program detaylarına ise buradan ulaşılabilir.

Festivalde ayrıca UNESCO’nun İnternet’i geliştirme ve yayma yuvarlak masa toplantısı da olacak. 20 kişinin katılacağı yuvarlak masa toplantısına ‘Açık Veriye Erişim Haktır’ katkısı ile Pınar Dağ da katılacak.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*