Data JournalismEğitimVeri GazeteciliğiVeri Görselleştime

8-11 Mart’ta Chicago’da düzenlenecek Bilgisayar Destekli Habercilik Konferansı’nda (CAR)Türkiye’de Veri Gazeteciliği oturumu da olacak

IRE ve NICAR tarafından 8-11 Mart tarihleri arasında Amerika’nın Chicago eyaletinde Marriott Downtown Magnificent Mile’da bu yılki konusu Veri Gazeteciliği olan Bilgisayar Destekli Habercilik Konferansı 2018 (CAR) başlıyor.

Konferansta Türkiye’de Veri Gazeteciliği oturumu da olacak. 223 oturum, panel, atölyenin olduğu konferans dünyada düzenlenen en önemli gazetecilik konferanslarından biri. Konferansın bu yılki teması ağırlıkta Veri Gazeteciliği olup alanında uzman 300’ün üstünde konuşmacı katılacak.

 

Bilgisayar Destekli  Habercilik Konferansı 2018 (CAR),  veri gazeteciliğine yeni başlayanlar için etkin eğitimler, oturumlar sunuyor.

 

“Veri ile nasıl etkin haber yapılır, okur, izleyici, çevrim içi kitleye  doğru bilgi aktarmanın en etkin yolu ve araçları nelerdir?  Elektronik tablolar nasıl kullanılır, veritabanları ve çevrim içi haritalama ile ilgili temel bilgilerden veri görselleştirme ve son teknolojik gelişmelere kadar her şeyi sunuyor konferans. Haber fikirleri, bol miktarda ilham veren projeler ve tipik veri engellerini aşmanıza yardımcı olacak teknikler ve araçlar da aktarılacak.

Etkinliğin katılımcı ve konu başlıklarını içeren rehberine buradan ulaşabilirsiniz:  https://www.ire.org/conferences/nicar18/nicar18-guide/

Türkiye oturumuna buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.ire.org/events-and-training/event/3189/3571/

Tüm konuşmacıların bilgilerine ise buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.ire.org/conferences/nicar18/speakers/

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*