Veri Gazeteciliği

Açık kaynak Türkçe R kitabı

Akademisyen Emre Toros tarafından bookdown.org‘da açık kaynak, ‘Sosyal Bilimler Araştırmaları için R‘ kitabı hazırlandı.

Kitaba yönelik açıklama ise şöyle, ‘ Uzun zamandır R programlama dilini yaptığım analizler için kullanmaya çalışıyorum. Türkçe olarak konu ile kaynakların sınırlı olduğunu gördüm ve aldığım notları derlemeye karar verdim. Bu derlemenin ilk elektronik versiyonuna buraya tıklayarak erişebilirsiniz. Bu derlemeyi hazırlarken çoğunlukla DataCamp derslerinde kullanılan formatlardan yararlandım. Bu versiyon son derece hızlı yazıldığı için içerisinde birçok hata barındırıyor. Zaman içerisinde hem bu hataları azaltmak hem de yeni bölümler eklemeyi planlıyorum. Her türlü geri bildirim için emretoros@gmailcom adresine mail atabilirsiniz.!’

14 bölümden oluşan kitap; “Sunum, Temel R, Koşullar ve Akış Kontrolleri, Döngüler, Fonksiyonlar, R’a veri yükleme,  R ile veri temizliği, Dplyr Paketi, Veri Görselleştirme, Keşifsel  Veri Analizi, Numerik Verilerin Analizi, Kelime Torbaları, Leaflet Paketi, Leaflet ile Poligonlar” bölümlerinden ve detaylı alt içeriklerden oluşuyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*