Açık ErişimAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri Yasası

“Açık Veri” Raporu Hazırlandı

Platformun raporu açık veri konusunda gerekli adımların atılmasına destek olmak amacıyla kaleme alındı

 Blockchain Türkiye (BCTR), “Açık Veri” başlıklı yeni raporunu yayımladı. BCTR bünyesindeki Hukuk, Düzenlemeler ve Kamu İlişkileri Çalışma Grubu tarafından kaleme alınan raporda, dünyadaki açık veri örneklerine bakıldığında sağlık, gayrimenkul, ulaşım, hava durumu, araştırma altyapısı ve sanat konularında faydalar ortaya çıkaran uygulamalar olduğu görüldüğü belirtiliyorRaporun girişinde, “Söz konusu uygulamalar genellikle tek bir konu üzerinde yoğunlaşmak suretiyle oluşturulmuşsa da, ABD hükümeti tarafından oluşturulan data.gov uygulamasının birçok sektöre hitap etmek suretiyle hem vatandaşların hem de uygulama geliştiricilerin faydalanabileceği ortak bir platform oluşturduğu görülmektedir” ifadesi kullanılıyor.

Raporun bölümleri

BCTR’nin raporunda ile açık veri platformunun ihtiyaçlarını belirleyerek, sektörlere olan yansımaları ele alınıyor.  Çalışmayla blockchain kapsamındaki değerlendirmeler ile beraber ekosistem içerisindeki paydaşlar açısından etkilerinin değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Raporun şu bölümlerden oluşuyor: Açık veri ve veriyle ilişkili kavramlar, açık verinin etkileri ve katma değeri, dünyada açık veri, Türkiye’de açık veri ve hukukî değerlendirme.

Raporu buradan indirebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*