Açık DevletAçık VeriAçık Veri GünüAraçDataData JournalismDoğrulamaEğitimGörselleştirmeHaritalamaUygulamaVeriVeri BilimiVeri GazeteciliğiVeri HaberciliğiVeri KazımaYazılım

AVVG, 4 Ayı Kapsayan Veri Okuryazarlığı Projesine Başlıyor

AVVG, Aldığı 25 Bin Poundluk İkili İşbirliği Programı İle 4 Aylık Veri Okuryazarlığı Projesi Kapsamında Veri Gazeteciliği Çevrim içi Eğitimi, Veri Okulu Kampı ve Türkiye’nin İlk Ulusal Açık Veri Konferansı’nı Yapmaya Hazırlanıyor

ANKARA- 6 Haziran, 2016 – Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği(AVVG), İngiltere Büyükelçiliği İkili İşbirliği Programı kapsamında yürüteceği 4 aylık “Açık Veri ve Veri Okuryazarlığı Eğitimi” projesi ile veri okuryazarlığını geliştirmeyi , açık veri ve veri gazeteciliği uygulamalarını  yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında Türkiye’de ilk defa “Veri Gazetecisi Gibi Düşünmek” çevrim içi türkçe eğitim modül altyapısı hazırlanacak, Veri Okulu Kampı (School of Data Camp) ve İlk Ulusal Açık Veri Konferansı gerçekleştirilecek.

Altyapısına başlanan çevrim içi  eğitimler www.avvg.org.tr’de öğretme bölümünde geliştirilerek katılımcıların erişimine açılacak. İlk aşamada 150, ikinci aşamada diğer 150 kişinin eğitilmesi hedeflenen çevrim içi eğitimler haftalık test /ödevler ve forum desteği ile katılımcıların veri güdümlü proje üretmelerini  kapsayacak.

Eylül ayının ilk haftası tamamlanması hedeflenen eğitimlerin sonunda  dört günü kapsayan Veri Okulu Kampı (School of Data Camp) ve Ulusal Açık Veri Konferansı düzenlenecek. Kamp ve konferans detayları, konukları ve program akışı ise Eylül ayında açıklanacak.

Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Hakkında

Aralık 2015 yılında  Ankara’da 7 yönetim kurulu üyesi ile kuruldu. 7 Mayıs 2016’da birinci Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Britanya merkezliOpen Knowledge Foundation’a bağlı School of Data ile memorandum imzalayarak  20 Mayıs 2016’da School of Data Turkey (SoDTurkey) olarak  resmi  üye oldu.

Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği, Veri Okuryazarlığı’nı artırmak ve veri becerileri kazanımlarını yaygınlaştırmak için kuruldu. Bu amaç kapsamında Veri Okuryazarlığı (VO), Veri Gazeteciliği (VG), Açık Veri (AV), Açık Devlet (AD) konularıyla ilgili çalışmaları geliştirmeyi hedefliyor. 7 Mayıs itibari ile 37 üyesi olan derneğe internet sitesi üzerinden üye alımı devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*