GenelVeri Gazeteciliği

BBC Objective bursu kazanan Dağ Medya Veri Ekibi veri güdümlü yeni projeye başlıyor

Geçtiğimiz Haziran ayında Soma bursu ile Türkiye’de madenciliğin açık veritabanını oluşturan Dağ Medya Veri Ekibi, yine BBC Objective Bursu kazanarak bu kez 2002- 2014 yılları arasında sayıları 450’den 2074’e ulaşan İmam Hatip Okullarını veri güdümlü analiz ederek haritalayıp, röportajlar ve şehir ziyaretleri de gerçekleştirerek  hayata geçirecek.

Çalışma, veri tabanlı araştırma projelerinin önemli aracı Detective.io  üzerinden İngilizce olarak hayata geçecek ve Dağ Medya Veri bölümünde de Türkçe olarak yer alacak. Projenin üretim süreci 6 ay olarak belirlenirken, Türkiye’nin üç bölgesine saha ziyareti de gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında Diyanet, Milli Eğitim Bakanlığı, İmam Hatip Okulları Mezunları, Din Dersi Öğretmenleri ve İmam Hatip Okulu’na giden öğrenciler, Aleviler, diğer inanç gruplarına mensup ailelerin görüşlerine de detaylı olarak yer verilecektir. Proje veri gazeteciliği araçları kullanılarak  mevcut açık veriler ve bilgi edinme yasasından da yararlanılarak sürdürülecektir.

Kaynak: Dağ Medya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*