HaritalamaOpen DataUygulama

Büyük ölçekli mekansal verileri haritalamayı sağlayan açık kaynak araç: Kepler.gl

Büyük ölçekli mekansal verileri haritalamayı sağlayan açık kaynak araç Kepler.gl ile veri güdümlü haritalar yapmak mümkün. Kullanımı oldukça kolay olan açık kaynak araç CSV, json, geojson dosya ekleyerek harita yapmanıza olanak sağlıyor.

Kullanım için şu aşamaları yürütünüz:

1)Add Data to Map (Harita için Veri Ekleyin)

2) Veri yüklendiğinde (CB seçimleri verisi)  Layer bölümünde veriniz belirecektir.

 

3) Add Layer

 

Veri bölümlerini tıkladıktan sonra veri görselleştirme katmanlarını belirleyebilirsiniz. Katmanlar basitçe birbirinin üzerine kurulabilen veri görselleştirmeleridir. Yukarıda gösterilen harita,  24 Haziran seçimlerini gösteren  veri setidir.

4) Filtre

Görüntülemek istediğiniz  verileri belirginleştirmek için Filtre kullanabilirsiniz. Örneğin yukarıdaki örneklerde 24 Haziran seçimlerine yönelik Adıyaman ve Erzincan’a yönelik veri filtresi yer almakta. Filtreler, veri setindeki sütunlara dayalıdır. Yeni bir filtre oluşturmak için Filtre menüsünü açıp ve Filtre Ekle’yi tıklamalısınız. Filtrelerin tüm katmanlara uygulanacağını ve açılıp kapatılamayacağını unutmayın.

5)Harita Ayarlarını Özelleştirme

 

Interactions ve Base Map ayarlarındaki menüleri kullanarak haritalarınızı özelleştirebilirsiniz. Özelleştirme seçenekleri arasında araç ipuçları, fırça vurgulama, temel harita stili, harita görüntüsü geçişleri (su, parklar, uydu görüntüsü vb.) Ve daha pek çok özellik bulunur.

Açık kaynak aracı kullanmak için tıklayınız ve örnek veri seti ile çalışmak için ise 24 Haziran CB seçim verilerini kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*