Açık VeriAraçDataDoğrulamaGörselleştirmeVeri

C20turkey’de Açık Devlet de Konuşulacak

15-16 Eylül’de Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan C20 zirvesinde Şeffaflık Derneği’nin katkısıyla ikinci gün etkinliğinde açık devlet (open goverment) de konuşulacak.

Açık devlet TI-Mexico’dan Eduardo Bohorquez, Meksika perspektifini ve oradaki iyi uygulamalar aktarılacak, Article 19’den David Banisar  açık veri kavramı,  açık veri formatları nedir , devletten hangi bilgiler bekleniyor, açık veri etik sınırlarından bahsedecek, Dağ Medya‘dan Pınar Dağ,  açık veri ile açık veri gazeteciliği/araştırmacı gazetecilik ilişkisine değinerek açık veri endeksinde Türkiye’nin sıralamasına yer verecek.

2015-09-13 10-43-43 Ekran görüntüsü

 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan C20 Zirvesi, G20’ye sunulacak sivil toplum önerilerini şekillendirmek üzere dünyanın dört bir yanından 400’ün üzerinde sivil toplum temsilcisini bir araya getiriyor. C20 Zirvesi, sivil toplumun G20’ye yönelik politika önerilerinin şekillendirilmesi için uzman konuşmacı ve misafirleri, interaktif yöntemler eşliğinde bir araya getirmeyi hedefliyor.

C20 Zirvesi katılımcılarının, 15-16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi’nden önce karar alıcılara sunulacak olan C20 Bildirgesi’nin nihai haline kavuşturulması konusunda katkı sunmaları bekleniyor. C20 Türkiye’nin öncelikli konulara Cinsiyet Eşitliği, Yönetişim, Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilirlik.

Açık Devlet, Kamu İhaleleri 

 

Çarşamba sabahtan ama Salı öğleden sonra TI-Mexico ve Kamu İhale Kurumundan bir yetkilinin katılacağı bir karşılaştırmalı İhale Sistemleri oturumu olacak. Bu oturumda açık devlet uygulamalarına ilişkin olumlu örnekler ortaya koyulacak ve gelecekte bu konuda yaşanması muhtemel zorluklar tartışılacaktır.

Açık devlet bölümünde ana başlık yolsuzlukla mücadele olduğu için “Open data for Anti-Corruption” bir arka plan var. Açık devlet TI-Mexico, Meksika perspektifini ve oradaki iyi uygulamalar aktarılacak, Article 19’den David Banisar  açık veri( open data) kavramı,  açık veri formatları nedir , devletten hangi bilgiler bekleniyor, açık veri etik sınırlarından bahsedilecek. Pınar Dağ, açık veri ile açık veri gazeteciliği/araştırmacı gazetecilik ilişkisine değinerek açık veri endeksinde Türkiye’nin sıralamasına yer verecek.

Programı İndirmek İçin Tıklayınız

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*