Veri Gazeteciliği

Dağ Medya’nın da Takip Edeceği 3.Uluslararası Açık Veri Konferansı 28 Mayıs’ta Kanada’da Başlıyor

Kanada Uluslararası Kalkınma Merkezi, Dünya Bankası tarafından düzenlenen 3.Uluslararası Açık Veri Konferansı 28 Mayıs’ta başlıyor.

Konferansta açık veri uzmanları, devlet yetkilileri, sektörden yetkililer, sivil toplum kuruluşlarının öncüleri , veri gazetecileri bir araya gelerek fikir paylaşımına gidecek ve  veri devriminin yaşandığı bu çağda  veri ile çalışmanın önemi etkin şekilde ele alınacak.

logoEng

Bu yıl düzenlenen konferansta hedef tüm dünya vatandaşlarının yararını gözetmek, buna dair düşünmek olarak açıklanıyor. Konferansın ikincisi 2012 yılında Washington’da yapılmıştı.

Türkiye’de Bölgesel Açık Veri Konferansı’nın Alt Yapısı Oluşturuluyor 

Açık veri konusunda devletlerin politikaları, bölgesel faaliyetler, gündem konuları, sektör ve medya gibi pek çok alanda diyalogların geliştirileceği konferansa Dağ Medya veri ekibi ile bağımsız olarak çalışmalar yürüten Eva Constantaras ta katılacak.

Konferansta, Haziran ayının son haftası Dağ Medya Veri Ekibi öncülüğünde iletişim fakülteleri ve  sivil toplum kuruluşlarının da dahil olması hedeflenen Türkiye’de alt yapısı oluşturulmak istenen Bölgesel Açık Veri Konferansı çalışmaları için de diyalog geliştirilecek ve  ön çalışma toplantısı yapılması sağlanacak.

2015-05-18 13-17-43 Ekran görüntüsü

2 thoughts on “Dağ Medya’nın da Takip Edeceği 3.Uluslararası Açık Veri Konferansı 28 Mayıs’ta Kanada’da Başlıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*