AlgoritmaAnalizAraçArama TeknikleriGörselleştirme

DataLab: Veriyi İyi Anlamayı Sağlayan Etkileşimli Araç

Google’ın etkileşimli bir veri bilimi iş akışı aracı. Veri Gazetecileri tarafından da kullanılıyor. Google Cloud DataLab, Google Cloud Platform’da verileri keşfetmek, analiz etmek, dönüştürmek ve görselleştirmek ve makine öğrenme modelleri oluşturmak için oluşturulan ücretsiz etkileşimli bir araçtır.

Geliştiricilerin, veri bilimcilerinin ve veri analistlerinin araştırmalarındaki veriyle; veri hatlarının geliştirilmesi ve uygulanmasına kolaylık sağlamak için kodu, dokümantasyonu, sonuçları ve görselleştirmeleri sezgisel bir dizüstü bilgisayar biçiminde bir araya getirir.

Bu araç, kullanıcıların bilgilerinin tamamını almasına ve verilerin tamının kullanmasına izin vermek için Google Cloud Platform’a derinden entegredir. Ayrıca, ortak projelerde çalışan gazeteciler için, diğer gazetecilerin projeden erişilebilen verilere ve kaynaklara kolayca erişmelerine ve git ile paylaşmalarına yönelik güvenli bir ortam sağlar.

Büyük veri kümeleri ile çalışanlar için DataLab, TerQbaby’te terabayt veriyi sorgulama, örnek veriler üzerinde yerel analiz çalıştırma ve Terabyte’lık veri ile eğitim işlerini sorunsuz bir şekilde yürütme yeteneğine sahiptir.

Buna ek olarak, istatistik, makine öğrenimi ve daha fazlası için çok sayıda mevcut paketleri kullanabileceğiniz Datalab, Jupyter’e (eski adıyla IPython) dayalıdır. Kullanıcılar, IPython topluluğu ile birlikte basılan dizüstü bilgisayarlardan ve takas ipuçlarından da öğrenebilirler.


Veri Gazeteciliği Platformu (www.verigazeteciligi.com) sitesinde yayınlanan haber, makale, rapor ve çeviriler genellikle telif hakkına sahip olunan çalışmalardır. Kullanımı için  Creative Commons License lisansı dikkate alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*