DataGörselleştirmeProjeUygulamaVeriVeri GörselleştimeVeri Haberciliği

Datavizproject.com: Veriyi doğru görselleştirmenize yardımcı olur

www.datavizproject.com, tüm görselleştirme tekniklerine yer vererek, doğru görselleştirmeyi bulmayı ve nasıl yapılacağı konusunda önemli bir kaynak özelliği taşıyor.

Site görselleştirme ajansı http://www.ferdio.com/ tarafından  geliştirildi ve geliştirilmeye de devam ediyor. Proje Türkçesinin de çevirisi süren  http://www.datavizcatalogue.com/ sitesi ile benzerlikler de içermekte.

Ajans bu projeye günlük işlerinde hangi veri ile hangi görselleştirme yapmak doğru olur, çalışma notları, kitaplar, siteler, adresler arasında kaybolurken karar verdiklerini belirtiyor.

DVP olarak kısaltılan site ALL, FAMILLY, INPUT, FUNCTION, SHAPE bölümlerinden oluşuyor. Sitede her bir menü tıklandığında ilgili görselleştirmelere yönlendiriyor.

Örneğin Function menüsünü tıklayıp, açılır menüde korelasyon için kullanılan görselleştirme tekniği aradığınızda, hem alternatifleri sunuyor hem de uygulanmış gerçek örneklere yer veriyor.

Ayrıca seçtiğiniz teknik ile başka hangi görselleştirme çalışma yapabileceğiniz açılır sayfanın sağ tarafında da gösterilmekte. Örnek: Arc Diyagramı tıklatınız

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemen altında örnekler yer almakta.

 

 

 

 

 

 

Ajans görselleştirme konusunda çok fazla bilgiye sahip olduklarını belirtseler de , geri bildirim ve herhangi bir destek için iletişime açık olduklarını belirtiyorlar, ajansa bu adresten info@ferdio.com ulaşılabilir.

Görseller DVP ekran görüntüsüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*