AraçDataKötü VeriVeriVeri DoğrulamaVeri KazımaVeri TemizlemeVeri Temizleme Etiği

Dedupe.io: Dağınık verilerdeki çift hataları karşılaştırır ve düzenler

Veri Gazetecilerin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan bazıları veri setlerini kullanmak için yaşadıkları sorunlar. El girilen veri setleri, e-tablolarda ki hatalar, yazım hataları, tutarsız biçimlendirme, çelişkili alanlar vb.vd. detaylar bunlardan bazıları.

Dağınık Veri aracı Open Refine önemli bir açık kaynak olarak karşımıza çıksa da Dedupe.io,excel’de yaşanan bu sorunları daha hızlı sona erdirebilecek yeni özelliklere sahip.

Dedupe.io, hızlıca otomatik olarak bir elektronik tabloda veya veritabanında benzer satırları bulmanıza yardımcı olan veri gazetecilerini için kıymetli yeni bir araç.

Araç neler yapabiliyor:


-Çakışan kayıtları bulmak için bir elektronik tablo bağlantısı e-tablolarındaki tüm tam ve benzer kayıtları tanımlayabiliyor; yeni verileri, mevcut olan ile otomatik olarak eşleştirir

-Tek yapmanız gereken, e-tablonuzu yüklemek ve verilerinizdeki benzer kayıtları saptamanın doğru yolu konusunda eğitim almak. Ardından, inceleme ve süreç karşılaştırmaları otomatik olarak gerçekleşir , araç bunu sizin için yapar.

Dedupe.io , teknoloji ve veri ile çalışan gazeteciler, sivil toplumcuların dağınık veri ile başa çıkmalarını geliştirmek ve katkı sağlamak için araç geliştiren kurum DataMade tarafından geliştirildi.

Araç ücretli olsa da ilgilenen veri gazetecileri test etmek için bu e-postaya dedupe@datamade.us yazarak, aracın Beta sürümünü deneyip, yararlanabilir. Daha fazla detay için tıklayınız 


www.verigazeteciligi.com  olarak BETA için başvurduk, deneyip, buradan paylaşacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*