Açık DevletAçık ErişimAçık VeriKaynak

eKuşBank: Türler, gözlem alanları hakkında açık veri sağlar

Doğa Derneği, Cornell Üniversitesi ve Türkiye Kuş Kayıt Komitesi’nin işbirliği ile  eKuşBank veritabanı oluşturuldu. Türkiye’nin her yerindeki kuş gözlemlerini eKuşBank ile kaydedebilir, kuşların korunmasına destek olunabiliniyor.

 

“Gözlem Girişi, Veri İnceleme ve Benim Sayfam” bölümlerinin olduğu veritabanlarından gözlem verileri, kuş türleri verileri ve sesleri, gözlem alanları haritaları, tür haritaları ve bir alanda veya bölgede hangi türlerin hangi dönemlerde görülebileceğini verileri ve dünyanın her yerindeki kullanıcıların anlık veri girişini gerçek zamanlı olarak izleyebilir, verilere ulaşabilirsiniz.

 

Veri bilgisi ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: http://ebird.org/content/turkey/

 

Onur Huseyin Teksan

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü 2017 Mezunu. 2016'da Veri Gazeteciliği dersi aldı. 2016 Küresel Açık Veri Endeksi'nin Türkiye bölümüne katkıda bulundu. 2017'den beridir Dağ Medya'nın düzenlediği Veri Gazeteciliği ve Veri Görselleştirme atölyelerinde veri kazıma üzerine sunumlar yaparak, atölyelerin düzenlenmesine katkıda bulunuyor. Veri Gazeteciliği ve Açık Veri üzerine çeviriler yapıyor. Dağ Medya'da 26 Haziran -26 Ağustos tarihleri arasında Veri Muhabirliği stajı yapmakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*