Veri Gazeteciliği

Fact-Checking Summit Turkey 18

İzlemdeyiz Derneği tarafından Fact-Checking Summit Turkey 18 düzenleniyor. 1-2 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek etkinlikle gazeteciler, sivil toplum örgütü temsilcileri, yazılımcılar, akademisyenler  doğrulamayı, sahte haberle mücadeleyi, açık veri ve veri gazeteciliğini ve fazlasını iki gün sürecek olan zirvede tartışacak ve konuşacak.

Kurumun projeleri olan Doğruluk Payı ve Veri Kaynağı’nın üstlendiği etkinlik, Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı (International Fact-Checking Network) işbirliği ile gerçekleşiyor. Doğruluk Kontrolü Türkiye 18 (Fact-Checking Summit Turkey 18) buluşması bu alanda Türkiye’de düzenlenen ilk uluslararası etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bu kapsamda 1-2 Kasım 2018 tarihleri arasında, Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve Kafkaslar’dan 50’nin üzerinde isim Antalya’da bir araya gelecek.

Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Örsek yapmış olduğu açıklamada, 14 farklı ülkeden 50’nin üzerinde katılımcıyı Antalya’da bir araya getirerek, veri temelli yayıncılık faaliyeti üzerine çalışan kurum ve kişilerin daha güçlü ortaklıklar kurmasını ve deneyim kazanmalarını önemsediklerini belirtti.

İki gün sürecek zirve boyunca, katılımcılar arasında paneller, atölyeler ve çeşitli etkinlikler aracılığıyla ortaklıklar kurulması hedefleniyor. Daha fazla bilgi almak için  http://www.fcst18.com adresi ziyaret edilebilir.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*