Veri Gazeteciliği

Gazeteciler için ücretsiz 10 kod öğrenme sitesi

Açık kaynak araçları kullanarak gazetecilerin kendilerini geliştirebileceği 10 platform HTML, CSS, Javascript, Python, Ruby, Swift  ve R.  Veri analiz, etkin veri görselleştirme çalışmaları yapmanıza yardımcı olabilecek araçlardan bazıları ve özellikleri şöyle:

 

TimeToCode

TimeToCode ücretsiz mobil uygulama iOS basit şekilde web sitesi tasarımı yapmanızı sağlıyor.  Uygulama şu anda TimeToLearn’de HTML modülünü içeriyor ve temel syntax ile birlikte metin ile çalışma, liste, tablo ve görseli içeriyor.

 

CSS Tutorial

Aşama aşama temel CSS , HtmlDog tarafından sağlanan. Eğitim üç bölümden oluşuyor. En basit şekilde kod işlevi  – renk -metin-sınırlar- ve orta ve iyi seviye öğrenme seçenekleri ile devam ediyor. Sayfanın içeriğini sunan HTML,  gösteren CSS , sayfanın  nasıl davranacağını ise JavaScript belirliyor.  Oyunlar, animasyonlar, multimedya ve daha fazlası JavaScript tarafından yapılıyor.

 

Codecademy

Codecademy  kullanımı kolay ve öğrenmesi de eğlenceli bir  yazılım öğrenme platformu. Farklı programlama  dilini öğrenme olanağı sunuyor.

 

w3schools

W3schools , JavaScript’in nasıl kullanıldığını yüzlerce verilen örnekle anlatıyor. Sayfalarda JavaScript’in nasıl fonksiyonel olduğunu, nasıl uygulanabildiğini kendiniz deneyerek görüyorsunuz.

 

Lrn

Uygulama HTML, CSS, Javascript, Python ve  Ruby mobil üzerinden gazetecilerin  boş zamanlarında etkin şekilde modülleri kullanabileceği bir hizmet sunuyor.  Ağırlıkta ücretsiz eğitimleri olan aracın bazı pro üyelikleri için çok düşük ücretler ödeyerek de eğitim sürdürülebiliyor. Şu anki uygulama iOS uyumlu ve Android sürümü de yakında gelecek.

Python

Pyton büyük veri setlerini yönetmek ve organize etmek için kull

Learn Python

Learn Python, kullanıcılara pratik örneklerle kod öğretirken,  en iyi seviyeye ulaşmayı sağlar.

Try Python

 

Ruby

Rugy,  bir web sayfasında veri setleri kolayca gömmeye  ve diğer bileşenler arasındaki etkileşimleri geliştirir.

15 minutes of Ruby

R

R istatistiksel hesaplama ve grafikleri için bilgisayar programı olup aynı zamanda programlama dilidir.

Try R

 

Swifty

Swifty  ücretsiz iOS uygulama , kullanıcıların rahatlıkla programlama dili olan iOS ve OS X öğrenmelerini sağlar. Lrnis a free iOS app that enables users to learn Swift, the programming language for iOS and OS X.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*