AraçGörselleştirmeKaynak

Inkscape: Vektör grafikleri oluşturmayı ve düzenlemeyi sağlar

Inkscape Adobe Illustrator veya Sketch gibi uygulamalara benzer şekilde vektör grafikleri oluşturmak ve düzenlemek için kullanılan bir programdır.

Program çok platformlu: Tüm önemli bilgisayar işletim sistemlerinde (Linux, Mac ve Windows) kullanılabilir ve birçok önemli dosya formatını (SVG, AI, EPS, PDF, JPEG, GIF, PNG) içe / dışa aktarabilir , vb.).

Inkscape’i diğer popüler vektör grafik programlarından ayıran 2 ana özellik var: 

Birincisi, açık kaynak kodlu bir program olması. Tamamen ücretsiz anlamına gelse de bu; ara yüzü, kullanımını sağlamak ve uyumluluk biraz  masraflı olabiliyor.

İkincisi,  dosya biçimi. Inkscape dosyaları varsayılan her dosyayı  SVG olarak kaydedebiliyor.  SVG ölçeklenebilir vektör grafikleri anlamına gelir. JPG’lerin veya PNG’lerin aksine, SVG reler istendiği gibi ölçeklenebilir ve netlik kaybına uğramaz; çünkü pikselleri değil şekilleri kaydediyor.
SVG ayrıca XML tabanlı bir formattır; bu nedenle herhangi bir kod düzenleme uygulaması veya düz bir metin editörü ile bir Inkscape dosyası açabilir ve oradan dosyayı kolayca düzenleyebilirsiniz. Tabii ki, Illustrator veya Eskiz ayrıca SVG formatına dışa aktarmanıza izin verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*