GörselleştirmeKaynakVeri Görselleştime

Kitap| ‘Veri Görselleştirmenin Temelleri’ çevrim içi ön izleme ile yayında

Bütünleyici biyoloji profesörü Claus Wilkenin O’Reilly Media, Inc.’dan çıkan kitabıFundamentals of Data Visualizationçevrim içi ön izleme ile yayında.

Kitabın bölümleri güncellenerek http://serialmentor.com/dataviz/  adresinde yer alıyor. Tüm kitap R Markdown’da yazılmış olsa da, programlama ile ilgili bir kitap değil. Ayrıca önemli bir tarafı kaynakların tamamına Github üzerinden de ulaşabiliyorsunuz. Kitap veriyi iyi sunan, haberi iyi anlatan, profesyonel bir görselleştirme rehberi niteliğinde. Claus Wilke, çalışmasını kendi tecrübeleri üzerinden binlerce öğrencisi ve postdoc çalışmaları ile geliştirdiğini ve yıllarca aynı sorunların defalarca tekrarlandığını fark ettiği için tüm tecrübelerini ve birikimini bu kitapta topladığını ifade ediyor.

 

 

From data to visualization, principles of figure design, miscellaneous topics” başlıklı üç ana ve toplamda 15 konu yer alıyor.  Ve tüm 15 konununda içinde ayrıca alt konular yer alıyor.

 

Kitabın içerik başlıkları şöyle:

 

 

 

 

Visualizing data: mapping data onto aesthetics, Coordinate systems and axes,Color scales, directory of visualizations, Visualizing distributions: Histograms and density plots, Visualizing distributions: Empirical cumulative density functions and q-q plots, Visualizing many distributions at once: boxplots, violins, and ridgeline plots,Visualizing proportions,Your axis labels are too small,The principle of proportional ink,Handling overlapping points,Avoid line drawings,Common pitfalls of color use, Redundant coding,Understanding the most commonly used image file formats”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veri Görselleştirmenin Temelleri’ çevrim içi ön izleme bölümüne buradan: http://serialmentor.com/dataviz/

Tüm kaynak kodlarına buradan https://github.com/clauswilke/dataviz  ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*