GörselleştirmeKaynakUygulama

Clickable Explainer: Sorunları Daha İyi Tecrübe Etmeyi Sağlıyor

Eğer veri tabanlı gazetecilik  çalışmaları içindeyseniz, sıklıkla veri ve görselleştirmenin haberi nasıl değiştirdiğini düşünürsünüz.  “Parable of the Polygons” çalışması bu konuda yanıt verebilecek değerde bir  çalışma.

indir

Vi Hart ve Nicky Case tarafından geliştirilen çalışma sayfasında; kareler ve üçgenler kullanılarak insanların kendileri gibi olan insanlarla birlikte yaşamak konusunda ne kadar önyargılı oldukları ya da bu konuya eğilim taşıdıklarını görmenizi sağlıyor. Çalışmada yer alan interaktif kutular topluluğun nasıl etkilediğini görme şansı veriyor.

Burada ilginç olan metin ve interaktif elementlerin; okuyucu / kullanıcıyı da dahil  ederek oldukça kuru ve anlaşılması zor olacak bir sorun hakkında karşılıklı konuşmayı da geliştirmeyi sağlıyor.

 

Sayfada öncelikle sorun açıklanıyor, kullanıcılar mutsuz üçgen ve karelere yardımcı oluyorlar.  Ama dikkat edilmesi gereken: kurtarmak için bir kaç tane şekil varsa sorun hızlıca çözülebilir, bu kadar kolay olabiliyor! Sayfa incelendiğinde de görülebileceği gibi, problem kısa sürede karışık hale gelebiliyor.

Detaylı İncelemek İçin Tıklayınız: 
Parable of the Polygons

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*