Açık VeriDataKaynakKitle KaynakVeri

Zengin Açık Veri Kaynağı: Küresel Odun Yoğunluğu Veritabanı

Fransa’da hayata geçirilen  Küresel Odun Yoğunluğu Veritabanı zengin veri kaynaklarından yararlanılarak geliştiriliyor. Kitaplar, bilimsel literatürler, web siteleri , araştırmalardan alınan 16.000’den fazla girdi yer almakta. Katkı sağlayabileceğiniz gibi, veritabanına kayıt yaparak kaynaklara erişim de mümkün.

Veritabanı geliştirilirken başlangıçta 1710 cins ve 197 aileden 8527 türden yararlanıldı. Bunun içinde veri derleyen çok çeşitli kaynaklardan (literatür, web sitesi, yayınlanmamış çalışmalar) faydalanıldı. Veritabanının tüm verileri herkesin erişimine açık ve dataDryad  adresinden erişmek mümkün.

2009’da tamamlanan veritabanı önemli bir kaynağa dönüşmüş durumda. 24 binden fazla ziyaretçi alan veritabanı, ayrıca çok fazla makalede 1000  fazla atıfta yer almış. (Ağustos 2017 itibarıyla).

Katkıda Bulunabilirsiniz

Veritabanına üye olarak elinizde mevcut olan ya da araştırıyor olduğunuz ağaç/odun/ahşap vb.vd. veri setlerini sisteme yükleyebilirsiniz. Veri setlerini aşağıdaki  şekilde yükleyebilir, bu önemli açık bilim çalışmasına destek olabilirsiniz. Önemli nokta kaynaklarınız sadece csv, txt, xls, or xlsx dosya tipleri olmalıdır.

Görseller siteden ekran görüntüsüdür. Detaylı incelemek için tıklayınız

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*