Data JournalismGijn-Çeviri

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı 2021’de Çevrimiçi, 2022’de ise Sidney’de Düzenleniyor!

Bu yıl Avustralya’nın Sidney kentinde yapılması planlanan 2021 Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı, 3-5 Kasım’da pandemi koşulları sebebi ile çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Ağı, Judith Neilson Gazetecilik ve Fikirler Enstitüsü’nin ortak ev sahipliğinde, 14-18 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında ise Sidney’de yüz yüze konferans düzenleyecek.

Bu Kasım, # GIJC21 çevrimiçi olarak gerçekleşecek, ancak Ekim 2022’de Avustralya’nın Sidney kentinde # GIJC22 için bize katılın!

Halk sağlığı uzmanlarıyla yapılan görüşmelere dayanarak, GIJN ve JNI, uluslararası seyahatin bu yıl normale dönme olasılığının düşük olduğunu veya aşı erişiminin eşit olamayacağı görüşündeler.

Küresel Konferans, araştırmacı gazetecilik alanında önemli bir  uluslararası etkinliktir ve alandaki en iyi gazeteciler tarafından en son araştırma teknikleri, veri analizi, çevrimiçi araştırma, sınır ötesi iş birliği ve daha fazlası hakkında pratik paneller ve atölyeler sunar. Konferanslar 8.000’den fazla muhabiri eğitti ve dünya çapında araştırma ekiplerinin, kar amacı gütmeyen haber odalarının ve manşetlere konu olan haberlerin görünürlüğünü sağladı.

Son Küresel Konferans olan GIJC19, Eylül 2019’da Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlendi ve 131 ülkeden 1.750 kişiyi ağırlandı.

Bu yılki çevrim içi konferansta (#GIJC21) bölgesel programlar, uygulamalı atölyeler, çoklu dil çevirileri ve kapsamlı ağ oluşturma fırsatları yer alacak. GIJN yakında, gelişmekte olan ve geçiş sürecindeki ülkelerden yüzlerce gazetecinin sanal etkinliğe katılabilmesini sağlamak için bir burs programı da duyuracak.

Judith Neilson Enstitüsü, Sidney’de yüz yüze olacak etkinlikte Asya Pasifik bölgesinde programa ortak ev sahipliği yapmakta kilit bir rol oynayacak.

Hem çevrimiçi hem de Sidney konferanslarıyla ilgili en son bilgiler için bizi Twitter’da (@gijn ve @JN_Institute) takip ettiğinizden ve GIJN Bültenine abone olduğunuzdan emin olunuz.

Konferans bağışçısı veya sponsor olmakla ilgileniyor musunuz? Hello@gijn.org adresinden bize ulaşın.

2003 yılında kurulan Küresel Araştırmacı Gazetecilik Ağı, dünya çapında araştırmacı gazeteciliği  güçlendirmek ve genişletmek için çalışan, 82 ülkede 211 kar amacı gütmeyen kuruluşun birliğidir. Sidney merkezli Judith Neilson Enstitüsü, Avustralya’da ve dünya çapında kaliteli gazeteciliği ve hikaye anlatıcılığını desteklemek için 2018 yılında kuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*