Veri Gazeteciliği

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı: Bir Önizleme!

Gijn

Bu yıl 12.düzenlenen Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı’na siz de katılın. 1-5 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek konferansı ilk kez çevrim içi düzenliyoruz. Fiziksel olarak planladığımız toplantılarımızda dünya genelinde en iyi gazeteciler gücün kullanımının ve suistimal edilişinin önünene geçecek araçları/yöntemleri paylaşıyor, konferansı eşsiz kılıyorlar.

GIJC21’de neler var: Çevrim içi araştırma stratejileri, ulus ötesi iş birlikleri, uydu görüntüleme, iklim değişikliği, suç ve yolsuzluk, sağluk ve ilaç sektörü, yerlilerin/azınlıkların sorunları, kadınlar, seçimler, tükenmişlik sendromu ile başa çıkmak, uçuş trafiği, podcast, belgeseller ve en güncel güvenlik tavsiyeleri, ayrıca veri, veri ve daha fazla veri.

Sitemizde kayıtlara yakında başlayacağız ancak konferansın kapsamına ve iş birlikçilerimize gözatabilirsiniz:

Yoğun uygulamalı atölyeler, paneller ve ağ oluşturma: Pazartesi’den Cuma’ya kadar her gün için program planladık. Bunlar arasında interaktif paneller ve uygulamalı atölyeler de var. Katılımcıların en fazla işine yarayabilecek şekilde planladık.

İpuçları, Araçlar ve Teknoloji: Teknik konular kapsamında çevrim içi araştırma, veri gazeteciliği, uydu görüntüleri, ulus-ötesi projeler, adli tıp videoları, podcastlar, ve belgeseller) ve konular çerçevesinde iklim değişikliği, yolsuzluk, organize suç, sağlık ve ilaç, azınlıklar sorunu, seçimler, kadınlar) artı atölyeler (tükenmişlik sendromuyla başa çıkmak, uçuş trafikleri, fon kültürü, ve en güncel güvenlik ipuçları) ve fazlasını planladık.

Veri, Veri, ve Daha Fazla Veri: Konferansın dörtte birinin odağında veri gazeteciliği var. Dünya genelinde en iyi veri gazetecileri konuşma yaparak, atölye düzenleyerek en temel seviyede e-tablo kullanımından, orta ve ileri seviye veri yönetimi, SQL, R, Python konularını analatacak ve uygulatacaklar. Bu araçlarla haritalama, veri görselleştirme, veri temizleme ve veri kazıma gibi demo uygulamalar yapabileceksiniz.

Küresel Program: Salı günü Amerika’da başlayıp, Çarşamba günü Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Perşembe günü Asya/Pasifik çeklinde her günü planladık.


Çeviri: Bölgeleri dikkate alarak birden fazla simültane çeviri üzerinde çalışıyoruz. Latin Amerika için İspanyolca, Portekizce, Avrupa & Afrika ve Orta Doğu için Arapça, Fransızca, Rusça. Asya/Pasifik için Çince ve Japonca (Donörler: Yardımınıza ihtiyacımız olabilir bu konuda. Lütfen iletişime geçiniz.

Ağ Oluşturmak: GIJC’in güçlü taraflarından biri iletişim. Bunu çevrim içi olarak en iyi şekilde tekrarlayacağız. Bölgelerin ulus-ötesi habercilik için görüşmeler yapmalarını, gelecek yıl Sydney konferanı için akdemisyenler için beyinfırtınası yapmalarını sağlamayı planlıyoruz. Hazırladığımız platformla katılımcılar kişilerle, kurumlarla bağımsız olarak iletişim kurabilecekler. Son konferansımız 131 ülkeden gazeteciler tarafından haberleştirildi, yani iletişimin ve değişim yarattığını buradan da anlayabiliriz.

Sergi Holü: GIJC21’ın donörleri, kaynak merkezi, stö’ler, kar amacı gütmeyen kurumlar ve çevrim içi medya kurumları yer alacak. Katılımcılar sanal olarak küresel rehberi inceleyerek şeffaflık, hesapverilebilirlik ve watchdog habericliği vb. başlıkları/konuları planlayabilecekler.

Burslar: 17 Ağustos tarihine kadar gelişmekte olan ve geçiş sürecinde olan ülkelerden gazeteciler için tam destek ve ücretsiz burslar sağlıyoruz. Tüm içeriklere 6 ay erişim hakkı sunuyoruz. Başvurmak için burayı tıklayınız.

Sponsorluk: GIJC21’in sponsorlarından biri mi olmak istiyorsunuz. Sponsorluk 2500 dolardan başlıyor (1000 dolar ya da 10 bilet GIJN üye kurumlar için) Sponsorların logoları düzenli olarak görünür kılınıyor, ücretsiz giriş ve diğer olanaklardan yararlanabiliyorlar.

Siz de, ” Investigative Reporters and Editors (IRE), Australia’s Neilson Institute, Norway’s SKUP, UNESCO, the Global Initiative Against Transnational Organized Crime” kurumların arasında olun. Daha fazla iletişim için tıklayınız. Kayıt sayfamız kısa sürede sitede olacak. Takip ettiğinizden emin olunuz.

Gijn Twitter sayfasını, Gijn bültenini takip ediniz. GIJC21‘de görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*