Veri Gazeteciliği

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı Kayıtları Başladı

Gijn

Bu yıl 12.düzenlenen Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı’na siz de katılın. 1-5 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek konferansı ilk kez çevrim içi düzenliyoruz. Fiziksel olarak planladığımız toplantılarımızda dünya genelinde en iyi gazeteciler gücün kullanımının ve suistimal edilişinin önünene geçecek araçları/yöntemleri paylaşıyor, konferansı eşsiz kılıyorlar.

 2 Kasım Salı günü Amerika’da, 3 Kasım Çarşamba günü Avrupa/Afrika/Orta Doğu’ya, 4 Kasım Perşembe günü Asya/Pasifik ile değişen uluslararası bir programa sahip, dünyanın en girişimci gazetecilerinden oluşan olağanüstü bir kadroya yer veriyoruz. Dünyanın her yerinde bağlantı kurmanızı sağlayacak panellerimiz, uygulamalı atölyelerimiz ve ağ oluşturma oturumlarımız var. 

#GIJC21
https://www.eventbrite.com/e/global-investigative-journalism-conference-gijc21-nov-1-5-online-tickets-165101937339

Erken alınabilecek biletler 20 Eylül’e kadar satışta yani 100 ABD Doları. Genel kayıt 25 Ekim’e kadar 125 ABD Doları’ndan başlıyor. Öğrenciler 50 ABD Doları karşılığında katılabilirler. 

Konferansın Asya/Pasifik programı yani 4 Kasım Perşembe günü Avustralya’dan Judith Neilson Enstitüsü (JNI)  ile Sidney Kongre Merkezi’nde yüz yüze bir etkinlik planlanıyor ve bu etkinlik dünya çapındaki konferans katılımcılarına çevrim içi olarak da sunulacak. Avustralya’daysanız, tam çevrim içi konferansın yanı sıra buna da kayıt olabilirsiniz.

#GIJC21 dünyanın en iyi araştırmacı gazetecileriyle teknikler (çevrim içi arama, veri gazeteciliği, uydu görüntüleri, sınır ötesi projeler, video adli tıp, podcast’ler, belgeseller) üzerine 65 oturum; konular (iklim değişikliği, yolsuzluk, organize suç, sağlık ve tıp, yerli meseleler, seçimler, kadınlar ve kaçakçılık); artı atölye çalışmaları (tükenmişlik, uçuş takibi, bağış toplama, en son güvenlik ipuçları); ve daha fazlası yer alıyor.

Gazetecilerin konferanslarımızı neden “The World Expo of Muckraking” olarak adlandırdıklarını öğrenin. Buradan kaydolun. Daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var? gijc21@gijn.org adresinden bize ulaşın .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*