GenelVeri Gazeteciliği

Akıllı Telefonlarımızdan En Çok Sosyal Ağlara Bağlanıyoruz

Portio Research‘ın verilerine göre 2013’de 1.1 milyar insan mobil uygulamalar kullanmaktaydı. Öngörüler sonucunda yılda yüzde 29.8 büyümekte ve 2017’ye geldiğimizde 4.4 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Hazırlayan: Gürel Gün

mobiThinking’e göre dünyada akıllı telefon sayısı 1 milyarı geçmiyor  bu nedenle 1.2 milyar büyük bir rakam ama akıllı telefonlar dışındaki platformları da düşünürsek bu rakam doğru olabilir. Dünya çapında 6.8 milyar mobil aboneliği bulunmakta ve bunların yüzde 17’si mobil uygulama kullanmakta.

Nielsen Mobil Tüketici raporuna göre, 10 ülkede yapılmış anketler sonucunda akıllı telefon kullanıcıları mobil uygulamalardan çok SMS kullanıyor.

Türkiye akıllı telefonlardan en çok sosyal ağlara bağlanmış. Türkiyeyi diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda e-posta, mobil tarayıcı ve uygulamalarda diğer ülkelerin çok gerisinde fakat akıllı telefonlarda sosyal ağ kullanımında ciddi bir farkla önde görünüyor.

Canalys‘in araştırmasına göre, akıllı telefon uygulamalarının gelirinin yüzde 50’si sadece 25 geliştirici tarafından paylaşılmakta. iPhone appstore‘da şimdiye kadar en çok indirilmiş ücretli uygulamalar da bunu göstermektedir


Data Setlerine ulaşmak için: Tıklayınız

“Akıllı Telefonlarımızdan En Çok Sosyal Ağlara Bağlanıyoruz” üzerine bir yorum

7 thoughts on “Akıllı Telefonlarımızdan En Çok Sosyal Ağlara Bağlanıyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*