Açık ErişimAçık VeriAraçDataOpen Data

Nasa Open Data Portal: Açık Veri Kaynağı

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi -NASA Açık Veri Portalı, herkesin erişimine açık NASA açık veri setlerinin, API’lerin, görsellerin ve daha pek çok kaynağın güncellenerek yer aldığı bir katalog site.

Sitenin araştırma bölümünden aradığınız konuyu seçerek erişebiliyorsunuz. “Data Catalog,Dev Portal, Open.Nasa.gov, Open Source Code Catalog, How to Search for Data and Other FAQs, Nasa Cloud Data,PubSpace, Space Data Daily” katalogda yer alan başlıklardan bazıları.

Veri seti önerebiliyor, veri indirebiliyor, indirmeden de ilginizi çeken konular üzerinde inceleyerek görselleştirebiliyorsunuz.  Örneğin Data Catalog bölümü işaretlendiğinde Nasa’ya ait tüm verilere ulaşabilir, yararlanabiliyorsunuz.

 

Space Data Daily bölümünde ise NASA’nın açık veri girişimlerine, projelerine, açıklamalarına ve blog ve makalelerine ulaşıyorsunuz.

 

Verilere ulaşmakta ya da araştırma sürecinde sorun yaşıyorsanız How to Search for Data and Other FAQs bölümünden yararlanarak verilere nasıl ulaşabileceğinizi de öğrenebiliyorsunuz. Daha fazla incelemek için tıklayınız


Görseller: NASA sitesinin ekran görüntüsüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*