Açık VeriAnalizAraçCSVDataData JournalismVeriVeri GazeteciliğiVeri KazımaVeri Temizleme

Overviewdocs: Belge aramayı, analiz etmeyi ve çok sayıda dosyayı birleştirmeyi sağlar

Overviewdocs, ücretsiz, açık kaynak araç ve büyük miktarda dokümanı tasnifleyip, etiketleyip, analiz edip, haber değeri taşıyan içerik çıkarmanıza yardımcı olur.

Açık kaynak araç özellikle araştırmacı gazeteciler ve veri gazetecileri için tasarlandı. 200 binden fazla dokuman yükleyebilir, server üzerinden çalışabilirsiniz ya da  bir versiyonunu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Overviewdocs; DocumentCloud ile entegre, dosyalar PDF veya CSV olarak da aktarılabilir. Dosyaları içe aktardıktan sonra araç size dosyayı anlayabilmeniz için ise 4 bölüm sunuyor, klasör ağacı, arama alanı, etiket listesi ve doküman görüntüleyici.

Tüm belgeleriniz, en uygun kelimelere göre sıralanmış klasör ağacında tutuluyor. Bu belgeler, üstteki alanda bir arama yaparak veya belirli dosyaları etiketlemek ve filtrelemek için etiket işlevini kullanarak daha fazla sorgulanabilir bir yapıda.

Adından da anlaşılacağı üzere belge görüntüleyici bölümü, daha fazla analiz için bir veya daha fazla belgeyi büyütmenizi sağlıyor.

Dosya yükleme

 

Dosyaların işleme alınma aşaması

 

Dosyaların dört  göstergede yer alan hali

Tüm dosyaların olduğu ağaç bölümünde etiket çalışması ve istenen bölümün indirilmesi aşaması:

 

 

Aracı Organize Suç ve Yolsuzlukla Mücadele Raporu Projesi (OCCRP) araştırmacıları,  Özbekistan başkanının rüşvet skandalı ile ilgili belgelerin incelenmesinde kullanıldı.  Bu araç ile incelenen dokümanlar, şirketle alakalı anahtar kelime aramaları ve etiketleme yöntemlerinden faydalanmalarını sağlamıştı.

Aracı buradan detaylı olarak inceleyebilirsiniz: https://www.overviewdocs.com/documentsets 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*