AnalizAraçCSVDataGörselleştirmeOpen DataProjeUygulamaVeri

scatterplot.online, üç adımda dağılım grafikleri oluşturmayı sağlar

scatterplot.online sadece üç adımda dağılım grafikleri oluşturan ücretsiz, kullanımı kolay araç. Balon slot çizelgesi olarak da bilinen en temel, kullanışlı ve her yerde  karşınıza çıkan görselleştirme tipi.  Bu alanda çok fazla araç mevcut olmasına rağmen, scatterplot.online kullanımı oldukça kolay olup verinizi çok hızlı şekilde dağılım grafiğine dönüştürmede size rehberlik ediyor. Ücretsiz olan araçta hesap açmak zorunluluğu yok, web tarayıcınızda çalışır.

Üç aşamadan oluşuyor.

1. Veriyi Yükle

Verileri veri kutusuna kopyalayıp yapıştırın veya veri dosyasını sürükleyip bırakın. Hemen yeni bir dağılım planı görülecektir. Veriler virgülle ayrılmış bir biçimde (CSV) olmalıdır, ancak bir elektronik tablo da olabilir.

2.Özelleştirme

İlk dağılım grafiği oluşturulduktan sonra, grafiğin özelleştirilmesi için ekranın sol tarafındaki menü kullanılabilir. Yatay ve düşey eksenler için doğru değişkenleri seçerek başlayın. Ardından, değişkenlerden herhangi birini boyut, şekil veya renk boyutuna eşlemek isteyip istemediğinize karar verin. Son olarak, başlığı ekleyin ve kenar boşlukları, yazı tipleri ve daha fazlası gibi diğer parametreleri değiştirin.

3. Görüntüye dışa aktar
Sonuçlardan memnun olduğunuzda, “Dışa Aktar” sekmesine gidin PNG veya SVG formatında bir görsel olarak kaydedin. PNG, web üzerinde arsayı paylaşmak için harika bir grafik biçimidir. SVG vektör grafik formatıdır ve grafiği Adobe Illustrator gibi daha gelişmiş bir yazılımla daha da özelleştirmek istiyorsanız harika bir sonuç verir.

Hala geliştirilen araç genç bir proje ve her türlü hata ve geri bildirim için yorumlarınızı bekliyor.

Yazar hakkında

Dominik Cygalski, veri görselleştirme ve web teknolojileri ile ilgilenen bir yazılım geliştiricisidir. Avrupa’da eğitimini tamamladıktan sonra, artık Singapur’da çalışıyor.Diğer projelerini buradan inceleyebilirsiniz. Scatterplot.online’ı buradan inceleyebilirsiniz.

Türkçe veri setleri üzerinden aracı kullanmak için bu veri setinden yararlanabilirsiniz:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1h1hnQiIbzhMuIU4J1VliIa2kULCMwzphhz9SpJ0xZ7c/edit#gid=0


Kaynaklar: 
https://scatterplot.online/intro/
http://datadrivenjournalism.net/resources/scatterplot.online


Veri Gazeteciliği Platformu (www.verigazeteciligi.com) sitesinde yayınlanan haber, makale, rapor ve çeviriler genellikle telif hakkına sahip olunan çalışmalardır. Kullanımı için  Creative Commons License lisansı dikkate alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*