AğlamaAnalizAraçDataKaynakKitle Kaynak

Storyful: Sosyal Ağlarda Aynı Anda Çoklu Sorgu Yapmayı Sağlar

Birden fazla sosyal ağa hızlı ve etkili bir şekilde sorgu yapmayı sağlar. Storyful , gazetecilerin sosyal paylaşım ağlarında veri aramasına olanak sağlayan çoklu arama Chrome uzantısını yeniden başlattı.

Bir son dakika haberi sadece bir platformda yayılmaz sayısız sosyal paylaşım sitelerinde yer alır. Twitter, facebook, Instagram vb. ve daha fazlası.

Storyful çoklu arama uzantısı akan bilgi akışında hedef etiketlerle ağlarda aynı anda aradığınız bilgi, görsel, video, fotoğraf, veri, yazı için sorgu yapmanızı sağlar. Twitter, Youtube, Tumblr, Instagram ve Spokeo’da ilgili payaşımlar yapılmış ise arama motorunuza anında gelmesini sağlar.

 

Nasıl kullanılır?

Basitçe uzantıyı ekleyiniz. Eklendikten sonra turuncu renkte bir sembol belirecek, üzerini tıklayıp araştırmak istediğiniz kelimeyi yazınız.

Örnek:

“15 Temmuz ” ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak istiyorsunuz.  Turucu imgeyi işaretledikten sonra aşağıdaki bölüm belirecektir.
2016-11-16_18-30-48

 

 

 

 

 

 

Devamında “show more” kısmı işaretlendiğinde aranan hedef kelimenin nerelerde aranabileceği seçenekleri beliriyor.

2016-11-16_18-31-48

 

 

 

 

 

 

 

Seçtikleriniz yeşil olarak belirirken, seçmedikleriniz beyaz olarak gözükmekte ve anahtar kelimenin sadece işaretlenen sosyal paylaşım ağlarda paylaşılacağı anlamına gelmekte. Aşağıda seçili 5 ağ için sorgu istendiğinde arama moturuna 5 ayrı sorgu ile son paylaşımların gelmesi böylece sağlanabilir. Tüm sosyal paylaşımlar seçilebileceği gibi, tek bir tanesi de seçilebilir.

 

2016-11-16_18-32-20

 

 

 

 

 

 

 

Uzantının videosunu buradan izleyebilirsiniz:

https://chrome.google.com/webstore/detail/storyful-multisearch/hkglibabhninbjmaccpajiakojeacnaf?hl=en

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*