Açık ErişimAçık Veri

TAEK, kurum yayınları ve kurum çalışanlarının yayınları “Açık Erişim” kapsamında yayınlanmaya başladı

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), kurum yayınları ve kurum çalışanlarının yayınları “Açık Erişim” kapsamında yayınlanmaya başladı. Kurum yayınları ve kurum çalışanlarının yayınları ,“Açık Erişim” kapsamında yayınlanmaya başladı. Açık Erişim “evrensel nitelikteki bilimsel bilginin insanlığın yararına sunulması” amacını taşır.

 

Tezler, konferans bildirileri ve sunumlar ile makaleler kurum çalışanları tarafından sisteme girilmekte.Tezler için; YÖK’ten alınan görüş doğrultusunda tez sahibinin izin vermesi yeterli. Konferans bildirileri ve sunumların yayına gönderildiği son hali arşive konulabiliyor.

http://kurumsalarsiv.taek.gov.tr/
http://kurumsalarsiv.taek.gov.tr/

Sitede şunlara yer verilmekte, “Tezler için; YÖK’ten alınan görüş doğrultusunda tez sahibinin izin vermesi yeterlidir. Konferans bildirileri ve sunumların yayına gönderildiği son hali arşive konulabilir.Makaleler için ise; hakem onayından geçmiş, yayına gönderildiği son halinin (post-print) Açık Erişime sunulmasına yayıncılar %90 oranında izin vermektedir. Bakınız Arşivde şu an 430 yayın bulunmaktadır, çalışma bitiminde bu sayı yaklaşık 2.000 yayın sayısına ulaşacaktır.

http://kurumsalarsiv.taek.gov.tr/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*