Açık DevletAçık ErişimAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri GünüAçık Veri GünüAçık Veri YasasıAnalizAraçAraştırmaÇeviriCSVDataE-devletPDF

‘The State of Open Data’ Projesi Yayına Başladı

Stephen Walker, Tim Davies, Mor Rubinstein ve Jean-Noé Landry tarafından Açık Verinin Durumu anlamına gelen ‘The State of Open Data’ projesi  Open Data for Development ve IDRC/CRDI desteği ile hayata geçiriliyor.

Proje açık veri hareketlerinin sektörler, bölgeler ve topluluklar arasındaki sosyal ve ekonomik zorluklarını giderme kapasitesinin gözden geçirilmesi için geliştiriliyor.

Bu oluşum ile açık verilerin son 10 yıldaki gelişimini çok yönlü perspektiften ele alacak. Başarı veya başarısızlıkların değerlendirilmesinde kapsamlı bir inceleme yapılarak, açık verilerin gelecekteki gelişiminin en iyi nasıl şekillendirdiğine  bakılacak. Bu nedenle, proje mümkün olduğu kadar kapsayıcı ve şeffaf olmayı hedefliyor.

Daha kapsamlı tanıtım yazısı için tıklayınız
Twitter takibi için: https://twitter.com/stateofopendata


Veri Gazeteciliği Platformu (www.verigazeteciligi.com) sitesinde yayınlanan haber, makale, rapor ve çeviriler genellikle telif hakkına sahip olunan çalışmalardır. Kullanımı için  Creative Commons License lisansı dikkate alınmalıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*