GörselleştirmeVeri Görselleştime

The Visualization Universe: En Fazla Araştırılan Araç, Kitap, Görselleştirme Verileri Temel Alınarak Oluşturulan Site

Google News Lab ve Adioma işbirliğinde Görselleştirme Evreni anlamına gelen (The Visualization Universe) araştırma temelli site oluşturuldu. Böylece sitede; “Ne tür görselleştirmeleri araştırıyoruz ve neden?, Hangi kitaplar ve araçlar bizim karar almamızı etkiliyor?” başlıklarının sonuçları ile yer alıyor.

Çalışmayı yürütenlerin site girişinde verdiği bilgiler şöyle: ‘Araştırma, en fazla araştırılan veri görselleştirme türleri, kitapları ve araçları kapsamında 10 bin üzeri  veri noktası analiz edilerek oluşturuldu. Karşılaştırmalara 157 içerik arasından güncel, popüler olanlar gezegen etrafında dönen uydular olarak yer verildi.’
“Bilinen tüm görselleştirme türlerini arayan geniş bir ağ oluşturduk. Ardından, hangilerinin daha yaygın olarak kullanıldığını bulmak için onları arama eğilimleri ile karşılaştırdık. Pasta grafik çok fazla kullanıldığı için uzun süredir eleştiriliyordu. En popüler grafik olabilir mi? Neyse ki eleştiriler ışığında birinci değil dördüncü olarak sırayı alıyor. Sırayı çubuk grafik, histogram, gantt grafik ve sonuncu olarak pasta alıyor.
http://visualizationuniverse.com/
Metot

Tüm grafikler, kitaplar ve araçlar 3 şekilde sıralanıp yer aldı

1)Geçen yıl yapılan ortalama arama trendi
2)Geçen yıl yapılan araştırmalardaki değişim
3)Alfabetik sıraya gör
http://visualizationuniverse.com/

Veriler günlük olarak güncelleniyor.  The Visualization Universe ;Anna Vital, Mark Vital, Alexander Vushkan ,Simon Rogers ve Alberto Cairo yönetiminde oluşturuldu.  Soru , daha fazla bilgi için visualuniverse@adioma.com   adresinden ulaşılabilir. Görselleştirme Evreni’ne ise buradan ulaşabilirsiniz: http://visualizationuniverse.com/


Veri Gazeteciliği Platformu (www.verigazeteciligi.com) sitesinde yayınlanan haber, makale, rapor ve çeviriler genellikle telif hakkına sahip olunan çalışmalardır. Kullanımı için  Creative Commons License lisansı dikkate alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*