GenelVeri Gazeteciliği

Türkiye’de ilk defa kurulan Yeni Medya Lisans bölümü bu yıl 9 mezun veriyor

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2009 yılında açılmış olan ve Türkiye’de kurulan ilk “Yeni Medya Lisans” bölümü bu yıl 7’si erkek, 2’si kız 9 mezun veriyor

Haliç / İstanbul

Kerem Aysan / Giray Kara / Yasin Can Akmehmet / Saliha Yiğit / Ramazan Güneş

Yeni Medya Lisans bölümü 2009’daki ilk ÖSYM yerleşmesine yetişmediğinden ikinci ek yerleştirmede ilk öğrencilerini aldı. Dokuz öğrencinin yerleşmesi ile başlayan bölüm hazırlık okulundan sonra 8 kişi olarak birinci sınıfa geçti ve yeni gelen hazırlığı atlamış üç öğrencisi ile beraber toplam sayıları 11 kişiye çıktı.

İkinci sınıfta başka bir üniversiteden gelen öğrenci ile beraber Yeni Medya bölümünde okuyan toplam öğrenci sayısı 12 oldu. Şu anda son sınıfta bulunan öğrencilerin 9′u mezun oluyor. Mezun olacaklar arasında bir öğrenci yeni bir üniversiteye başlayacağını belirtirken, iki öğrenci yüksek lisans yapmayı planlıyor. Geriye kalan 6 öğrenci ise sosyal medya sektöründe çalışacaklarını, kendi projelerini hayata geçireceklerini söylüyor.

Aşağıda ki grafik Yeni Medya öğrencilerinin mecburi aldıkları dersleri içeriyor.

Yeni Medya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Vedat Türkan bölümü ile ilgili sorularımızı yanıtladı;

Yasin Can Akmehmet: Kadir Has’taki yeni medya eğitimi ile ilgili bir araştırma yapıyoruz. Sizle röportaj yapmak istiyorum bu konu ile ilgili. Kadir Has Üniversitesinde vaat edilen eğitim, yani ders syllabuslardaki ve web sitesindeki ders içerikleri, verilen eğitim ile ne derecede paralellik gösteriyor? Paralellik genel olarak mı yoksa yeni medya dersleri ile ilgili mi?

Vedat Türkan: Genel olarak düşündüğümüzde bizim ilk senelerde geldiğimizde, yeni medya ile ilgili pek ders yoktu. Genel olarak baktığımda ciddi bir paralellik sorunu var, sadece yeni medya dersleri değil bütün iletişim fakültesi derslerinde paralelsizlik var. Syllabusta yazılan ders içeriği ile derste gösterilen bir çok içerik farklı. Hatta bu son dönemlerde bizim “Ergonomics” diye bir dersimiz vardı. BYS’de “Device Ergonomics” olarak geçiyordu ama derste data ile hikayeleştirme yaptık. Yani ciddi bir farklılık var.

Yeni Medya Öğrencilerinin Dağılımı ve Aldıkları Dersler, Öğrencilerin altında alınmış seçmeli dersleri ve üniversitenin altında alınmış zorunlu dersler görünüyor.

Grafiği Detayları İle İncelemek İçin Tıklayınız

Veriyi İndirmek İçin Tıklayınız

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*