Açık DevletAçık VeriAçık Veri GünüAraçDataData JournalismVeriVeri GazeteciliğiVeri Kazıma

I.Ulusal Açık Veri Konferansı’na Davet

Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği’nin 25 Eylül’de düzenleyeceği I. Ulusal Açık Veri Konferansı’na katılım başvuruları başladı. 

Derneğin sitesinden yapılan açıklama şöyle, ” AVVG’nin Açık Veri ve Veri Okuryazarlığı  eğitimlerini kapsayan çevrim içi Veri Okuryazarlığı Eğitimi sonunda 25 Eylül’de Antalya Porto Bello Otel‘de düzenlenecek olan Ulusal Açık Veri Konferansı’na katılmak isteyenler başvuru formu üzerinden başvurabilirler. Katılımcılar 20 kişi ile sınırlıdır.  Konferans programı 15 Eylül’de açıklanacaktır. Başvuru yapan kişilere detaylar gönderilecektir.

Açık Veri ve Veri Okuryazarlığı Eğitimi projesi (Training Open Data and Data Literacy Project) İngiltere Büyükelçiliği İkili İşbirliği Programının finansal desteğiyle Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği (AVVG) tarafından yürütülüyor. Proje gazetecilerin, sivil toplumcuların ve vatandaşların veri okuryazarlığı bilincini arttırarak veri güdümlü projeler üretmelerini ve daha etkili çalışma yapma kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor.

Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Hakkında

Aralık 2015 yılında  Ankara’da 7 yönetim kurulu üyesi ile kuruldu. 7 Mayıs 2016’da birinci Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Britanya merkezli Open Knowledge Foundation’a bağlı School of Data ile memorandum imzalayarak  20 Mayıs 2016’da School of Data Turkey (SoDTurkey) olarak  resmi  üye oldu. Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği, Veri Okuryazarlığı’nı artırmak ve veri becerileri kazanımlarını yaygınlaştırmak için kuruldu. Bu amaç kapsamında Veri Okuryazarlığı (VO), Veri Gazeteciliği (VG), Açık Veri (AV), Açık Devlet (AD) konularıyla ilgili çalışmaları geliştirmeyi hedefliyor. 7 Mayıs itibari ile 40 üyesi olan derneğe internet sitesi ve telefon hattı üzerinden üye alımı devam ediyor. Sorular için schoolofdataturkey@gmail.com adresine “Ulusal Açık Veri Konferansı 2016” konu başlığı ile e-posta atabilirler.

“Açık Veri ve Veri Okuryazarlığı” projesi İngiltere Büyükelçiliği İkili İş birliği Programı finansal desteği ile yürütülmektedir. Bu haberin içeriğinin sorumluluğu tamamıyla Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği’ne aittir ve İngiltere Büyükelçiliği’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*