Açık DevletAçık ErişimAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri GünüAçık Veri GünüAçık Veri YasasıCSVData JournalismE-devletOpen DataPDFSivil Veri

Uluslararası Açık Veri Günü Düzenlendi

İstanbul /Cibali
3 Mart 2018 / Cumartesi

Dağ Medya tarafından Kadir Has Üniversitesi’nde bu yıl üçüncüsü yapılan Uluslararası Açık Veri Günü düzenlendi. 50’nin üstünde katılımcı vardı.Etkinlik dünya genelinde yaklaşık 340 etkinlik (atölye, konferans, oturumlar vb.) ile aynı kutlandı. 

2018 itibariyle sekizincisi düzenlenen Açık Veri Günü etkinliği bu yıl eş oturumlarla ‘Hayvan Hakları için Açık Veri’ ve ‘Kamuda Para Akışını İzleme Yöntemleri’ üzerine çalışıldı. Eş oturumlu gerçekleşen etkinlikte Hayvan Hakları İçin Açık Veri (Open Data For Animal Rights)  HAKİMe ait veriler katılımcılar tarafından yapılandırılırken,  Gençİz ekibinin yürüttüğü ‘Yetersiz Bakiye’ projesi için ise İBB’nin faaliyet raporları kazınarak, yapılandırılmaya çalışıldı. Etkinlik Dağ MedyaVeri Gazeteciliği Platformu’nun Açık Veri Günü nedir girişi , Açık Veriler için  keshif.me , Doğruluk Payı’nın Veri Kaynağı Projesi Nedir? sunumları  ile başladı.

Devamında Gençiz ekibinin Yetersiz Bakiye projesinin tanıtıldığı oturumlar düzenlendi. Katılımcıların görüşleri ve işlenen verilerin tamamen yapılandırılmış hali  ile ilerleyen günlerde paylaşılacak.

Geçen yıl düzenlenen açık veri günü haberi için tıklayınız: https://dagmedya.net/2017/03/06/insan-haklari-icin-acik-veri-etkinligi-duzenlendi/

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*