Haritalama

Veri Gazetecileri İçin Füzyon Tablo ile Haritalandırma

Çok az teknik bilgi ile çok rahat etkin , dinamik haritalandırma çalışmaları yapmayı sağlayan açık kaynak füzyon tablo ile haritalandırma uygulaması yer almakta. 

Coğrafi Bilgi Sistemi Nedir (CBS)

Karmaşık sosyal, ekonomik, çevresel vb. sorunların çözümüne yönelik mekana/konuma dayalı karar verme süreçlerinde kullanıcılara yardımcı olmak üzere, büyük hacimli coğrafi verilerin; toplanması, depolanması, işlenmesi, yönetimi, mekansal analizi, sorgulaması ve sunulması fonksiyonlarını yerine getiren donanım, yazılım, personel, coğrafi veri ve yöntem bütünüdür.

Google haritalar, Carto DB, Silk.coFusion Tablolar ve Masaüstü CBS uygulamaları ( QGIS gibi), Coğrafi Bilgi Sistemini kullanan araçlardan bazılarıdır. Bu derste açık kaynak bu araçlardan Füzyon Tablolar aracıyla yapılan haritalandırma yer almakta. Ancak çok sayıda araç haritalandırma için kullanılabilir.

Haritalandırma Ders Videosunu İzle 

Video Not Dökümü İçin Tıklayınız

Videoda yer alan görselleşirtirme çalışmalarının veri setleri ve açıklamaları:

2014 yılı tiyatro gösteri sayısı verileri Füzyon haritalar aracılığıyla görselleştirildi. Füzyon haritalar yardımıyla harita paylaşımı, legend ekleme ve sembol değiştirme pratikleri yapıldı. Veriseti: 2014 Yılı İllere göre Tiyatro Gösteri Sayısı (MEDAS /TÜİK) Füzyon Haritası Kulanılan veri setinin kaynağı:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nlsLwAEDUvSDLIgEC1AVUfOpIpYfeVcB_tFQvC-37Qo/edit#gid=1446484294

 


Video İzle
Türkçe Altyazılıdır: ” Eric Berlow ve Sean Gourley: Haritalandırarak Yaymaya  Değer Fikirler”


İlgili Okuma /İnceleme

Editörler Hangi Görselleşitirme Aracını Kullanıyor
A child’s exploits – Laurens Bammnes ( İnceleme)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*