HaritalamaVeri Görselleştime

Veri gazetecileri için kullanımı kolay 4 haritalama aracı

Haritalar, verileri görselleştirmenin en popüler yollarından biridir ve coğrafi veri setlerini en etkin sunmanın yollarından da biridir. Ayrıca dünyayı farklı görmemize de yardımcı olurlar. Özellikle veri haberciliğinde haberi destekler ve oldukça etkin bir rol de oynar ve tabii ki bilgilendirici haritalar üretmek için çok pratik beceriler edinmeyi de sağlar.

Aşağıda yer alan araçlar kullanımı oldukça kolay haritalar diyebiliriz. Çok kapsamlı kod bilgisi gerektirmediği gibi, harita oluşturmak için yoğun zaman ayırmanız da gerekmiyor. Her gün sayısı gittikçe artan çok araç var ama bazıları veri gazetecileri için oldukça pratik olabildiği gibi, açık kaynak olmaları da kullanımını arttırıyor. İşte onlardan bazıları şöyle:

1 — My Maps

Haritalarım bölümünde yeni bir harita oluşturun, veri setinizi içe aktarın, işaretçi konum olarak kullanmak istediğiniz sütunu seçin ve işlem tamamlayın.

Kullanım kolaylığı: Kolay

Haritalama konusunda yeni iseniz başlamak için harika bir yer. Adresler veya GPS koordinatları içeren bir veri setiniz varsa o zaman işiniz daha kolay . Haritalarım bölümünde yeni bir harita oluşturun, veri setinizi içe aktarın ve işaretleyici konum olarak kullanmak istediğiniz sütunu seçin ve işlem tamamlayın. Ayrıca, ilgi alanlarını belirtmek veya hatta yön bilgisi eklemek için haritaya poligonlar çizebilirsiniz. Kullanımı ve çok yönlü kullanımı kolaydır.

 

2 — BatchGeo

Kullanım kolaylığı: Kolay
BatchGeo oldukça basit bir iş çıkarıyor  ayrıca bunu  gayet iyi yapıyor. Yine, adresleri veya GPS koordinatlarını belirten bir veri setiniz varsa, bunu BatchGeo’ya yapıştırabilir ve otomatik olarak araç konumları arayıp bir haritaya ekleyecektir. Haritalarımdan daha az özellik taşıyor ancak göz atmaya yine de değer.

3 — MapJam

Kullanım kolaylığı: Kolay
MapJam, kullanımı kolay bir başka haritalama aracıdır. Ayrıca, haritalar oldukça benzersiz bir görünüme sahiptir, ve tarzı gerçekten güzel. MapJam haritalarına bilgi ekleme işlemi gerçekten basittir ve haritalara ek açıklamaları eklemek de kolaydır. MapJam düz resim haritaları veya interaktif, gömülebilir haritalar üretir.

4 — MapShaper.org

Mapshaper: Dünyanın denizaltı iletişim kabloları.

Kullanım Kolaylığı: Kolaydır

Oldukça basittir. MapShaper, shapefiles, geoJson, topoJson gibi haritalama formatlarını açar. Bu, sahip olduğunuz harita verilerini hızlıca araştırmanızı gerçekten kolaylaştırır. Nihai dosya boyutlarınızı azaltmak için haritanızın kontur çizgilerini basitleştiren bir seçenek de var. Tüm harita noktalarınıza ve poligonlarınıza eklenen verileri kolayca görmenizi sağlar. Haritalar daha sonra diğer haritalama araçlarında kullanmak üzere çeşitli biçimlerde dışa aktarılabilir.

Daha fazla haritalama aracı ise şöyle: MapStack,  Color Brewer,  QGIS,  Google’s Tour Builder, Google Fusion Tables, Mapbox,  Leaflet.js,CartoDB,

 

One thought on “Veri gazetecileri için kullanımı kolay 4 haritalama aracı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*