Data JournalismVeri Gazeteciliği

Veri Gazeteciliği İlk 10: Okula Dönüş, Amazon’da Oksijen Yetersizliği, Büyük Teknoloji ve Yeşil Enerji!

Gijn
Peter Georgiev and Connected Action19

Öğrencileri ve öğretmenleri güvenli bir şekilde sınıflara nasıl geri getirebiliriz? Aylardır bu, tüm dünyadaki kamu yetkilileri, okul liderleri ve ebeveynler için önemli bir soru oldu. 8-14 Şubat tarihleri arasındaki NodeXL #ddj haritamız, The New York Times ve NPR tarafından okul binalarının yeniden açılmasının risklerini inceleyen haberleri de kapsıyor. Bu sayımızda, Financial Times’ın büyük teknoloji şirketlerinin yeşil enerjide nasıl büyük yatırımcılar haline geldiklerini anlatan bir haberini, FiveThirtyEight’ın Avustralya Açık’a karşı bir analiz ve The Pudding’in Canlı Müzik Kutusu yer alıyor.

 

Büyük Aşı Bölünmesi

Our World in Data’ya göre, Şubat ayına kadar dünya çapında 151 milyondan fazla koronavirüs aşısı yapıldı. Ancak aşıya eşit erişimin olmaması genişleyen bir küresel uçurum yarattı. Sky News, dünya çapında dozların üçte ikisinin ABD, İngiltere ve Çin’de yoğunlaştığını gösteriyor. En zengin ve en fakir ülkeler arasındaki bu uçurum pandemiyle mücadele çabalarını baltalıyor.

 

COVID-19’u görselleştirme

Salgını iyi  anlamada veri görselleştirme önemli bir rol üstlendi. Veri analisti Hassel Fallas, koronavirüsle ilgili en iyi görselleştirme projelerinden bazılarını topladı.

 

Anket: Okullarda Aşı Değil, Maske Gerekli

Okulların yeniden açılması konusu hem ebeveynleri hem de öğretmenleri endişelendirdi. The New York Times, 175 pediatrik hastalık uzmanına öğrencilerin sınıflara geri dönmesinin güvenli olup olmadığını sordu. Çoğu, çocukları aşılamanın bina açmak için bir gereklilik olmadığı konusunda hemfikirdi. Bulaşmayı önlemek için önlemli olan maske.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*