Açık VeriAraçData Journalism

Veri Gazeteciliği Konferansları

Gijn

2020’de yapılması planlanan gazetecilik  etkinliklerinin çoğu dijital olarak gerçekleştirildi ancak bu durum yine de etkinliklerin gerçekleştirilmesini engellemedi.  Yıllık olarak düzenlenen çoğu veri gazeteciliği etkinliği çevrim içi de olsa yapıldı. Tüm kayıtlara, sunumlara ve oturumlara erişmek mümkün. Veri gazeteciliği odaklı etkinlik düzenleyen konferansların listesine ve içeriklerine listeden ulaşabilirsiniz:

Araştırmacı Gazetecilik Merkezi Yaz Konferansı, veri gazeteciliği alanında oturumlar düzenliyor. Tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

Data Harvest Avrupa Araştırmacı Gazetecilik tarafından düzenlenen bir konferanstır. Pandemi sebebi ile bu yıl dijital yapıldı.

Data-SKUP    Norveç Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın bir projesi olarak her yıl Oslo’da düzenlenen Veri Gazeteciliği konferansıdır.  İngilizce oturumların da olduğu konferans yoğun uygulamaları ve akademik tartışmaları kapsıyor. Pandemi sebebi ile bu yıl dijital yapıldı.

European Data and Computational Journalism  Konferansı akademisyenleri, sektörü ve uygulayıcıları bir araya getirir. Pandemi sebebi ile 2020 konfernansı dijital olarak gerçekleştirildi, tüm kayıtlara erişmek mümkün.

The International Journalism Festival her yıl İtalya’nın Peruge şehrinde düzenleniyor.  Festivalde sayısız veri gazeteciliği oturumları da düzenleniyor. Pandemi sebebi ile 2020 konfernansı dijital olarak gerçekleştirildi tüm kayıtlara erişmek mümkün.

Investigative Reporters and Editors  yıllık konferanslarında veri gazeteciliği ve araştırmacı gazetecilik oturumları da düzenliyor. Pandemi sebebi ile 2020 konfernansı dijital olarak gerçekleştirildi tüm kayıtlara erişmek mümkün

NICAR,  Investigative Reporters and Editors,  tarafından düzenlenen yıllık veri gazeteciliği konferansı. Konferans uygulama ağırlıklı yürütülmekte. NICAR’ın ayrıca zengin bir kütüphanesi var  NICAR-L  bu adresten önemli tavsiyeler edinebilir  veri gazeteciliği yöntemlerini öğrenebilirsiniz. İspanyolca olanı da mevcut Spanish  Pandemi sebebi ile 2020 konfernansı dijital olarak gerçekleştirildi tüm kayıtlara erişmek mümkün

NODA, Nordic Veri Gazeteciliği konferansı özellikle Nordic ülkelerde üretilen veri gazeteciliği ve veri görselleştirme çalımalarına odaklı bir konferans. Ödül de veriliyor. Noda’nın Facebook group   sayfasını takip etmek mümkün.

Arab Data Journalism Conference   ilk 2018 yılında düzenlenmeye başlanan konferans Arap ülkelerinde veri gazeteciliği yapan gazetecileri buluşturuyor.  Konferansa dünyanın farklı noktalarından veri gazeteciliği eğitimenleri de davet ediliyor. Tüm içeriklerine ulaşmak mümkün.

Arab Reporters for Investigative Journalism ağı yıllık veri gazeteciliği ve araştırmacı gazetecilik etkinlikleri düzenliyor. Eğitim alabilir, tüm dijital içeriklere erişebilirsiniz.

Gijn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*