Veri GazeteciliğiVeri Haberciliği

Veri Gazeteciliği Ödülleri 2017 Başvuruları 28 Kasım’da Başlıyor

2012 yılından beridir Veri Gazeteciliği Ödülleri (VGÖ)’ni düzenleyen Küresel Editörler Ağı (The Global Editors network (GEN), VGÖ2017 (DJA2017) başvuruları haftaya pazartesi başlıyor. 


 

Veri Gazeteciliği Merkezi Kuruluyor

2012 yılından beridir Veri Gazeteciliği Ödülleri’ni düzenleyen Küresel Editörler Ağı (The Global Editors network (GEN), Google News Initiative (DNI) tarafından veri gazeteciliği merkezinin kurulması için fon sağlayacağını duyurdu. 

Merkez , veri gazetecileri ve veri gazeteciliği için özel içeriklerle birlikte geniş bir kaynak olmayı hedefliyor.  Bu bağlamda merkez, olası tüm forumlar, araçlar, platformlar, üretimler, girişimler, programlar, çalışmalar vb. ile veri gazeteciliği topluluğunun üyeleri (gazeteciler, medya kuruluşları, tedarikçiler, basın kuruluşları, STK’lar vb.) arasında bağlantı kuracak ve daha fazla işbirliği yapacak. Veri Gazeteciliği için inovasyon ve yeni uygulamlaların geliştirilebildiği alana dönüşmeyi de hedefliyor.

Veri Gazeteciliği Merkezi (Data Journalism Hub),  doğru araçların kullanması, bilgi sağlanması vb. pekçok konuda dünya genelinde bu alanı daha doğru ve işlevsel hale getirmek için geliştirilecek.  GEN yetkilileri bu kaynağın Veri Gazeteciliği’nin gelişmesi ve daha iyi yapılabilmesi için çok önemli bir destek olduğunu belirtiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*