Veri Gazeteciliği

Veri gazeteciliği zor olabilir mi?

Simon Rogers, veri gazeteciliği‘nin  başlamasına, gelişmesine öncü isimlerden biri. İçeriklerini bu blogda  fazla Türkçeye çok kazandırmamış olsak da çevirdiğimiz veri gazeteciliği el kitabında kendisinin emeğini görebiliyorsunuz.

Simon Roger şimdilerde Vox ile veri gazeteciliği bölümünü geliştirmek için anlaşma yaptı ve artık The New York Times’ın Upshot çalışmaları kadar kaliteli içerikler göreceğimiz kesinleşti diyebiliriz belkide..

Simon Roger bloğunda geçtiğimiz günlerde bir bilgigrafiği yayınlayarak veri gazeteciliğinin zor olup olmadığını sordu. Bilgi grafiğini  size de aktarıyoruz..

Gazeteci kod öğrenmeli mi, görsel tasarımdan, uygulama  oluşturmalı mı gibi bir dizi soru ile bu soruya kişinin kendisinin karar vermesini istiyor..Birde kendisine yöneltilen bir soruya detaylı bir şekilde yanıt veriyor: Veri gazeteciliği öğretilebilir mi?

coderflowchart

 

Bilgigrafiği: Simon Rogers Blogdan alınmıştır.

İngilizce olan içeriği buradan okuyabilir ya da biz çevirinceye kadar bekleyebilirisiniz:  http://simonrogers.net/2015/01/16/can-data-journalism-be-taught/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*