Data JournalismVeri Gazeteciliği

Veri Gazeteciliğinde Eşitlik ve Etik İçin 7 Adım!

Veri bilimci, istatistikçi Heather Krause, veri gazeteciliğini daha adil ve etik hale getirmek için 7 adımı öneriyor. “Veri gazeteciliğinde eşitlik ve etik: Verilerinizi doğru elde etmek için uygulamalı yaklaşımlar.” başlıklı eğitimler artık herkesin erişimine de açık.

Bu video, Knight Center for Journalism in America’nın “Veri gazeteciliğinde eşitlik ve etik: Verilerinizi doğru elde etmek için uygulamalı yaklaşımlar” başlıklı devasa açık çevrim içi kursundan.

Dört haftalık kurs 22 Haziran – 19 Temmuz 2020 tarihleri ​​arasında gerçekleşti. Artık içerik ücretsiz olarak dersi alan öğrencilere, veri gazeteciliğinde eşitlik ve etik yaklaşımları önemsiyenlere pratik ve kavramsal temellerle ilgilenen herkese açık hale geliyor. Kurs Heather Krause tarafından verilmişti. Video dersleri, okumalar, alıştırmalar ve daha fazlasını içeren kursun içeriğini de kendisi oluşturdu.

Kurs materyalleri beş modüle ayrıldı:

Giriş Modülü: Derse giriş ve konu ana hatları
Modül 1: Veri gazeteciliği için eşitlik ve etikle ilgili temel kavramlar
Modül 2: Veri gazeteciliği için veri toplamak ve biraraya getirmek 
Modül 3: Veri gazeteciliği için verileri analiz etmek
Modül 4: Veri gazeteciliği için verileri görselleştirmek ve iletmek

Zaman buldukça videoları izlemenizi, okumaları gözden geçirmenizi ve alıştırmaları tamamlamanızı önerilir: journalismcourses.org/course/2020dataethics

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*