Data JournalismVeri Gazeteciliği

Veri Gazeteciliği’ni Geliştirmek İçin Haber Ajansları Ortak Site Kuruyor

AFP, İtalya’nın ANSA haber ajansıyla ve Almanya’nın DPA’sıyla, Avrupa Birliği’nde veri gazeteciliği sunan yeni bir web sitesini başlatmak için birleşti. 

AFP tarafından hazırlanan Avrupa Veri Haber Merkezi, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Haziran ayında piyasaya çıkacak ve beş dilde statik ve etkileşimli grafikler, fotoğraflar ve videolar içeren metin raporları sunacak.

Web sitesi, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca erişimi mümkün olacak.

AFP sitesinde yaptığı açıklamada, “Avrupa ve dünyadaki insanların hayatlarını şekillendiren olaylar hakkında çevre durumundan göçün ya da işsizliğin etkisine kadar değişen olaylara ilişkin tartışmaları bilgilendirmeyi ve ilham kaynağı sağlamayı” amaçladıklarını belirtti.

“Merkezin lansmanını takiben, Avrupa çapındaki diğer veri gazeteciliği uzmanları ve haber ajansları, katılmaya ve katkıda bulunmaya davet edilecek ve gerçekten Avrupa veri tabanlı bir haber platformu yaratacak.”

Üç haber ajansı içeriği kendi ağlarında dağıtacak ve gazeteler, web siteleri, TV ve radyo istasyonları da dahil olmak üzere dünya çapında bir kitleye ulaşacak. Site, Avrupa Komisyonu tarafından hibe alacak ancak tamamen bağımsız olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*