Açık DevletAçık VeriAraçDataData JournalismData Journalism 2016Data Journalism Awards 2015DoğrulamaEğitimGörselleştirmeHaritalamaSchoolofDataTurkeyUygulamaVeriVeri BilimiVeri GazeteciliğiVeri Gazeteciliği OkuluVeri HaberciliğiVeri KazımaYerel için Veri Gazeteciliği

Veri Okulu Türkiye Ekibi İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

2015 yılının son ayında 28 Aralık’ta Ankara’da kurulan Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği (Veri Okulu Türkiye- SODTurkey) faaliyetlerinin birinci ayında yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

ODTÜ/Ankara

Veri Okulu Türkiye(SodTurkey)’nin kurumsal sürecinin şekillendirildiği toplantıda kurum içi eğitim, yönetim kurulu üyelerinin yürütecekleri görev ve sorumluluklar şekillendirilirken, Nisan ayında genel kurul toplantısı kararı alındı.

Üç gün süren toplantıların ilk gününde kurumsal sürece yönelik yasal çalışmalar tamamlandı, ikinci gün Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde  yürütülecek faaliyetler üzerine çalıştay  yapılarak; çalışma alanı açık veri ve veri gazeteciliği olan okulun üyelerine kısa eğitim verildi.

Toplantının üçüncü ve son gününde ise yönetim kurulu üyeleriyle Veri Okulu‘nun bazı üyelerine açık veri eğitimi, atölye başvuruları sırasında kullanılabilecek etkin araçların kullanımı ve pratiği eğitimi verildi. Nisan ayında gerçekleştirilecek Genel Kurul toplantısına kadar  ise üye sayısını arttırılması için oluşturulacak yeni web sitesinin altyapısı hakkında çalışma yürütüldü. Öte yandan kurumun faaliyet alanları, yakın gelecek hedefleri  yakın tarihte detayları ile yayınlanacak.

Okulun  atölye faaliyetleri Twitter, Facebook adreslerinden ve geçici olarak kullanılan İnternet sitesinden takip edilebilir. (HŞ)

 

Twitter Sayfası


 

İnternet Sitesi
www.verigazeteciligi.com

2016-02-05 11-02-08 Ekran görüntüsü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*