Data JournalismVeri Gazeteciliği

VOYD ve NewsLabTurkey iş birliği ile “Temel Veri Gazeteciliği Eğitim Videoları” 7 Aralık’ta youtube kanallarında!

Veri Okuryazarlığı Derneği (VOYD) ve NewsLabTurkey (NLTR) video destekli temel veri gazeteciliği eğitimleri hazırladı. Veri kazıma, veri temizleme, veri düzenleme, veri analizi ve görselleştirme olmak üzere 5 ayrı modülden oluşan video seti gazetecilere ve yeni nesil muhabir adaylarına veri gazeteciliği pratiklerini öğretmek, Türkiye medya ekosisteminde veri gazeteciliği faaliyetlerini yaygınlaştırmak için hazırlandı. Videolar hem VOYD’un hem NLTR’nin Youtube’daki kanallarında yayınlanacak.

7 Aralık 2019‘da hem VOYD youtube kanalında hem de NewsLabTurkey kanalında video eğitim içeriklerine erişebilirsiniz.

VOYD’la yaptıkları iş birliği üzerine konuşan NewsLabTurkey yayın yönetmeni Dr. Sarphan Uzunoğlu VOYD’un ve NLTR’nin Türkiye’deki gazetecilik pratiğinin kalite ve güvenilirlik problemlerinin çözümüne bu projeyle katkı yapmak istediklerini belirtirken, haber odalarında inovasyonun yalnızca inovasyondan bahsederek gelmeyeceğini bildiklerini ve bu tür rehber niteliğindeki videoların gazetecilere fayda sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

VOYD kurucu üyesi Pınar Dağ ise NLTR -VOYD iş birliği ile geliştirilen temel veri gazeteciliği video eğitimlerinin Türkiye’de gazetecilerin temel veri okuryazarlığı seviyelerine katkı sunmasını hedeflediklerini, modern habercilik yöntemlerinin uygulama alanı yaratılmadan geliştirilemeyeceğini bu sebeple videoların gazeteciler için faydalanılması oldukça kolay kalıcı bir kaynak niteliği taşıdığını ifade etti.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*