AğlamaAnalizAraçCrowdsourcingData

We Feel: Duyarlılık Analizi Yapan Çevrim içi Portal

We Feel, Avustralyalı ulusal bilim kurumu CSIRO tarafından geliştirilmiş ve Twitter verisi ve haritalarını çıkaran, kitlelerin toplu halde duyarlılıklarını ve duygularını içeren kelimeleri inceleyen bir araç.

We Feel, bir duygu tespit edildiğinde, yoğunluğu belirlemek için bir filtre uygular. Bu filtre, Ghent Üniversitesi Araştırma Okuma Merkezi tarafından sağlanan 14.000 duygusal normdan oluşan bir veri kümesinden türetilmiş ve her tweet’i üç boyuta karşı eşleştiriyor: Valans (uyaranın hoşnutluğu), uyarılma (uyarılma tarafından provoke edilen duygunun yoğunluğu) ) ve baskınlık (uyaran tarafından uygulanan kontrol derecesi) “olarak tanımlanmakta.

2016-11-18_12-01-13

We Feel, kullanıcıların duygu analizi yapabildikleri iki arayüz sunuyor – interaktif grafik görselleştirme veya tablo görünümü. Bunların her ikisinde de kullanıcılar, belirli duygular, zaman aralıkları, yerler ve benzeri gibi bir dizi filtre uygulayabilir. Platform ayrıca We Feel’in verilerini duyguyla, tweeter cinsiyeti ve orijinal saat dilimine göre çizmenizi ve birleştirmenizi sağlayan bir API’ye de sahip.

Görseller: We Feel ekran görüntüsüdür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*