Açık DevletAçık VeriAnalizAraştırmaEğitimGörselleştirme

Yurttaş Habercilere Veri Haberciliği Eğitimi Verildi

Demokrat Haber tarafından düzenlenen yurttaş haberciliği eğitimi kapsamında dün İstanbul Kadıköy’de yurttaş habercilere veri haberciliği eğitimi de verildi.  Pınar Dağ‘ın verdiği eğitimde minik uygulamalar da  yapıldı.

 

Veri haberciliğinin tanımı, nasıl evrildiği, sızıntılarla ilişkisi, bilgiyi edinme süreci ve verinin işlenip analiz edilip, görselleştirme aşaması aktarıldı. Sunum şöyle:

 

Eğitimler şu konu ve konukları kapsıyordu, “Neden Yurttaş Haberci Eğitimi? (Mehmet Göcekli) Veri Haberciliği Nedir? (Pınar Dağ) Haber Atölyesi,Hak Haberciliği ve Alternatif Medya Dili (Sevda Alankuş) Veri Haberciliği Nasıl Yapılır? (Pınar Dağ) Haber Atölyesi,Hak Haberciliği ve Alternatif Medya Dili (Sevda Alankuş) Haber Fotoğrafçılığı (Fatih Pınar) Haber Atölyesi,Haber Nedir? (Güventürk Görgülü) Videoaktivizm (Fatih Pınar) Haber Atölyesi, Haber Metni Nasıl Yazılır? (Güventürk Görgülü) Röportaj ve Söyleşi Teknikleri (İrfan Aktan) Haber Atölyesi, Dijital Çağda Yalan Haber Sorunu ve Doğrulama (Gülin Çavuş) Röportaj ve Söyleşi Atölyesi (İrfan Aktan)”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*